Vreau să învâț programare, de unde să încep?

Programarea este o ramură a industriei IT, care este din ce în ce mai căutată, pe măsură ce tehnologia avansează este nevoie de cât mai mulți programatori, evident este și o meserie foarte bine platită, tocmai din acest motiv foarte mulți vor sau se apucă să învețe programare.

Cu toate că o facultate în domeniu te ajută să te dezvolți, la nivel mental, chiar dacă nu înveți mare lucru, ea nu este obligatorie ca tu să înveți programare; Cei mai buni programatori sunt cei care își dedică timpul să învețe și foarte important să practice. Practica se poate face printr-un internship la o companie sau ca freelancer, poți lua parte la proiecte open source, în acest fel să practici și îți construiești un portofoliu.

Vreau să învâț programare

Dacă ești hotărât să te apuci de programare, ai nevoie de resurse foarte bune, explicate pe înțelesul tuturor de unde poți învâța ușor, tocmai de accea îți prezint mai jos 3 resurse foarte bune de unde să înveți programare.

SoloLearn – este atât site, cât și aplicație pentru iOS și Android. Platforma este foarte bine pusă la punct și este un punct de plecare excelent pentru începători, cursurile sunt diverse, includ HTML, CSS, JavaScript, Java, PHP, JQuery, C++, SQL, Ruby, C# și Python; Sunt explicate foarte bine și sunt destul de intuitive.

Cursurile sunt împărțite pe etape, după fiecare explicație urmează un quiz, pentru a verifica cunoștiințele acumulate iar la sfarșitul fiecărei etape urmează un test final pentru a putea verifica cunoștiințele acumulate în acea etapă.

La sfârșitul cursului veți da un test final, cu întrebări din tot cursul, după care veți primi o certificare, care atestă că ați urmat acest curs.

W3schools – Este un site excelent de unde puteți învăța programare, cu o gamă foarte variată de cursuri, explicate pe înțelesul tuturor, cu exemple, iar în timp ce învățați puteți pune în practică, pentru că sub fiecare lecție este un buton de try yourself, unde poți exersa.

Aici nu vei obține o certificare, doar dacă platești pentru examinare, pețul este de 95 de dolari, dar dacă vrei doar să înveți o poți face în mod gratuit, fără nici o problemă.

TheNewBoston – este un canal de YouTube foarte popular, de unde puteți învăța programare, tutorialele sunt explicate bine, iar dacă ați învățat de pe cele două platforme de mai sus, veți înțelege destul de repede aceste tutoriale video.

Recomand prima dată să urmați cursurile de pe SoloLearn sau W3schools, pentru a avea bazele limbajului de programare dorit, după care să treceți la tutorialele video.

Eu v-am prezentat doar 3 resurse de unde puteți învăța programare ca începători, dacă cunoașteți și altele nu ezitați să le lăsați în secțiunea de comentarii.

Ca bonus, orice nu știți, veți găsi raspunsuri pe StackOverFlow, un site folosit frecvent și de către cei avansați.

Cred că este evident, cursurile sunt în limba engleză, din acest motiv dacă nu știți engleză nu cred că puteți învăța, din fericire majoritatea tinerilor care vin din spate cunosc cât de cât limba engleză.

Poate te interesează și: Recrutare în IT în 2020

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close