Ai nevoie de un implant dentar? Iata ce detalii trebuie sa cunosti despre acest tratament!

In momentul de fata, tratamentul stomatologic cu implant dentar este solutia ideala pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti, indiferent de complexitatea sau gravitatea problemei dentare cu care te confrunti. Astfel, indiferent de motivul care a cauzat pierderea unui dinte, acum ai posibilitatea de a reface dantura prin completarea spatiului edentat cu un dinte artificial perfect functional, care va arata si se va comporta exact ca unul natural.

In cazuri complexe, atunci cand o afectiune sau un accident a dus la pierderea dintilor de pe arcada superioara, de pe cea inferioara sau chiar intreaga dantura, te poti baza pe un sistem revolutionar de reconstructie dentara conceput de compania germana Bredent.

Sistemul Fast & Fixed, dezvoltat cu ajutorul implanturilor dentare, poate oferi rezultate remarcabile inca din prima zi a tratamentului. Astfel, in numai 24 de ore de la interventia initiala, te vei putea bucura din nou de o dantura fixa, estetica si functionala, inlocuind orice varianta care iti aduce disconfort fizic sau psihologic.

Fiind unul dintre cele mai moderne si eficiente solutii ale stomatologiei, tratamentul cu implant dentar este un subiect de interes pentru toate persoanele care necesita inlocuirea unui dinte sau se confrunta cu probleme ce duc la pierderea dintilor.

Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza vei putea descoperi mai multe detalii importante legate de acest tip de tratament modern care a imbunatatit viata a milioane de persoane din intreaga lume pana in acest moment.

Ce trebuie sa cunosti in legatura cu implanturile dentare?

– Tratamentul cu implant dentar cuprinde 3 mari etape. Prima este montarea implantului propriu-zis, acesta fiind piesa din titan care va fi inserata in structura osoasa pentru a inlocui radacina naturala a dintelui. Radacina artificiala are forma unui surub, iar materialul din care este realizata este biocompatibil, astfel incat organismul nu il va respinge.

Ulterior, la circa jumatate de an de la interventia initiala, are loc montarea bontului protetic, urmata de o ultima etapa a atasarii coroanei. Fiind partea vizibila a noului dinte, coroana este confectionata din ceramica de inalta rezistenta si durabilitate, imitand perfect smaltul dentar natural.

– Dintele artificial sustinut de un implant dentar este, de asemenea, realizat din materiale biocompatibile. Astfel, intregul tratament de reconstructie dentara va utiliza materiale precum titanul, zirconiul si ceramica. In plus, intrucat aceste materiale nu includ fier, ele exclud riscul ca eventualele investigatii RMN facute ulterior sa fie afectate.

– Implantologia moderna permite tratamentele cu implant dentar chiar si atunci cand structura osoasa este afectata. Daca va fi necesar, medicul specialist va recurge la o procedura suplimentara de aditie osoasa pentru maxilar sau mandibula. Astfel, osul va avea densitatea si volumul necesare sustinerii unui dinte artificial.

– Atunci cand este ingrijit in mod corespunzator, un implant dentar de calitate superioara poate avea o durata de viata nelimitata. Ingrijirea nu presupune efort suplimentar din partea ta, regulile de igiena orala fiind necesare si suficiente pentru evitarea problemelor dentare de orice fel. Astfel, daca vizitezi cabinetul stomatologic pentru un control la fiecare 6 luni si daca efectuezi corect periajul dentar, te vei bucura de implant pentru toata viata.

Daca si tu ai nevoie de un astfel de tratament, intra pe www.dentalpremier.ro si programeaza o vizita la una dintre cele mai moderne clinici stomatologice din tara!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close