5 metode eficiente de economisire fără prea mult efort

Independența financiară nu o câștigi pentru noapte. E nevoie de schimbarea comportamentului financiar și stabilirea unor obiective foarte clare de economisire și control al banilor.

Nu trebuie să faci ceva extraordinar sau să îți schimbi comportamentul radical. Insa e destul de greu sa economisești din urmatorul motiv:

Aversiunea fața de pierdere. De fiecare data când economisim, avem impresia ca pierdem o parte din venitul existent. De aceea, cei mai mulți dintre noi preferă să economisească de maine sau de luna viitoare. Cunosti si tu sentimentul, nu?

Întelegând acest principiu îți va fi mult mai ușor să economisești, de astăzi. Sunt lucruri mici, care implementate cu perseverență pot să te ajute să pui deoparte pana la câteva sute de lei luna.

1. Monitorizeaza-ti cheltuielile

Dacă nu știi pe ce se duc banii tai luna de lună, cum ai putea să economisești? Primul și cel mai important pas pentru formarea obiceiului de economisire este planificarea și gestionarea eficientă a cheltuielilor.

Poți folosi o aplicație direct pe smartphone-ul tau sau daca ești mai conservator, o agenda în care să triezi cheltuielile în mai multe categorii. La final de luna, identifica catogoria in care regasești cea mai mare parte a veniturilor tale și vezi cum poți optimiza cheltuielile, astfel încât luna viitoare să economisești minim 10% din venituri.

2. Profita de reduceri și oferte

În orice moment in fiecare supermarket sau magazin gasesti oferte si discounturi substantiale. Insa foarte important, inainte de a realiza cumparatura intreaba-te daca chiar ai nevoie de acel produs? Nu lua decizia de cumparare din impuls. Asteapta 2-3 zile inainte sa cumperi ceva. Asa poti vedea daca sigur ai nevoie de acel lucru sau poti renunta la el.

Mai mult, dacă faci shopping online unde ai acces la o varietate mare de produse chiar din confortul casei tale folosește comparatoarele de prețuri. Astfel, vei gasi cel mai bun preț la produsul preferat.

3. Cumpăra online prin intermediul platformei use-beez.com și economisește!

Ce poate fi mai avantajos decât să economisești timp și bani și să ai acces la oferte și promoții WOW. Te bucuri de toate toate aceste beneficii, dacă alegi să cumperi online prin intermediul platformei use-beez.com.

E atât de simplu. Poți primi bani înapoi din cumpărăturile online în 3 pași simpli.

  • Intră pe use-beez.com și creează-ți cont gratuit.
  • Accesează peste 400 de magazine partenere prin use-beez.com și continuă cumpărăturile în mod obișnuit.
  • Primești bani înapoi din fiecare achiziție online

Shopping-uiești și economisești.

Acceptă provocarea Beez. Crează-ți cont Get a sweet deal. Mai mult, dacă aplici și codul promoțional 1V18DS primești 10 lei pe loc în contul tau.

4. Cumpăra pachetele de vacanță din timp pentru a te bucura de ofertele early booking

Suntem deja în luna iulie și tu încă nu știi unde vrei merge în concediu? Asta nu e foarte bine. Pentru că deja prețurile au crescut mult la pachetele turistice. E foarte probabil ca acuma sa platesti cu peste 20% mai mult decat ai fi platit in luna februarie-martie.

5. Nu pleca la cumpărături fără o listă cu produsele de care ai nevoie

Atunci când mergi în supermarket e indicat să ai o listă cu produsele de care ai nevoie. Altfel, iar o să te trezești la casă cu coșul de cumpărături plin de produse de care nu ai neaparată nevoie. Și de cele mai multe ori, sunt produse nesănătoase.

Spor la shooping-uit și economisit!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close