La cursul de project management, iti vei dezvolta abilitatea de a vedea „the bigger picture”

Un manager de proiect competitiv trebuie sa aiba viziune si vedere de ansamblu. Cu cat aceste abilitati sunt mai dezvoltate, cu atat succesul echipei pe care o va conduce va fi mai rasunator. Exista persoane care dispun de aceste competente in mod nativ, acestea trebuind doar sa invete tehnicile specifice domeniului in care isi desfasoara activitatea, pentru a excela la orice capitol, insa exista si cei care desi dispun de anumite talente, nu au parghiile utile pentru a le accesa la potentialul lor maxim.

Un curs project management este ideal pentru ambele categorii, acesta aducand informatiile tehnice necesare, dar si pe cele menite sa dezvolte abilitatile unui manager apreciat.

Tehnici utile in orice plan, personal si profesional

In general, atunci cand se vorbeste despre managementul unui proiect, punctul de reper este repezentat de lucrarile cu un buget alocat consistent, care implica resurse importante, insa orice actiune are, de fapt, in spate, tehnici de management.

Dorinta de a merge in vacanta pe litoral, de exemplu, poate fi indeplinita pe baza unui plan de actiune care trebuie sa includa, obiectivul exact al vacantei, locatia, bugetul, durata, resursele de care ai nevoie, cazarea si mesele zilnice sau situatiile neprevazute care pot aparea. Aceste etape alcatuiesc un proiect al carui manager esti chiar tu. Dezvoltand ideea la o scara mai larga, intr-o companie, orice idee este materializata prin intermediul unui proiect viabil.

Un curs de project management este bazat pe metode experientiale de invatare si este adaptat la specificul proiectelor dintr-o organizatie, urmand, in general, structura Agile, Waterfall sau hibrid. In cadrul cursului, vei invata tehnici si instrumente pentru a gestiona eficient un proiect si te vei antrena practic pentru a sti cum sa le aplici concret. Tematica cursului contine metodologii care pot fi aplicate atat in proiectele din cadrul unei companii dar, si in situatiile zilnice, pentru a-ti imbunatati performantele la nivel personal.

Gandirea in perspectiva, un atu al unui manager de top

Abilitatea de a vedea „the bigger picture” este necesara si utila oricui, cu atat mai mult unui manager care raspunde de evolutia unui proiect pe care se bazeaza o intreaga companie. Chiar si cei care nu au intr-un mod formal functia de Project Manager, insa preiau constant sau periodic responsabilitati de gestionare a diverselor proiecte din cadrul companiei, pot fi ajutati in progresul lor prin cizelarea continua a abilitatilor manageriale.

Pentru a raspunde tuturor nivelurilor de pregatire, un curs de project management este adaptat in functie de participanti si domeniul de activitate. Programa se poate adresa persoanelor care sunt responsabile cu administrarea proiectelor si nu au mai facut un astfel de curs pana in momentul de fata, dar si project managerilor cu experienta care vor sa obtina instrumente avansate ce corespund metodologiilor Agile sau Waterfall.

Vederea in perspectiva te va ajuta si in etapa de alocare a resurselor si distribuire a sarcinilor aferente proiectului. Exercitiile practice din cadrul unui curs de project management te vor antrena sa definesti clar obiectivele unui proiect, sa structurezi etapele acestuia, sa evaluezi drumul critic, sa lucrezi cu grafice, rapoarte si instrumente de adaptare la schimbare. Vei descoperi diverse metode prin care sa poti urmari calitatea si statusul proiectelor si cum sa te folosesti de indicatorii de performanta pentru a coordona proiectul in directia buna.

Un curs project management iti va pune la dispozitie toate instrumentele necesare, in functie de domeniul si specificul tau de activitate, pentru ca tu sa materializezi in cele mai bune conditii ideea unui proiect.

Din aceiași categorie

Back to top button