Cum alegem leaganele pentru copii?

Leagane pentru copii

Ori de câte ori trec pe lângă locul de joacă din parc, fetița mea îmi spune că și-ar dori și ea foarte mult să aibă propriul leagăn în curte. Inițial nu prea m-a încântat ideea, dar mereu când trec prin parc observ că sunt copii care se distrează de minune jucându-se pe leagăn.

Așadar, am decis să îi cumpăr și eu un leagăn fetiței mele. Dar înainte de toate, mi-au trecut prin minte o mulțime de întrebări.

Mă întrebam de ce este nevoie pentru a instala un leagăn de copii în curtea mea. Ce fel de materiale ar fi sigure și durabile? Care este intervalul de preț al acestora? De la ce magazin de bricolaj din România să-l achizitionez? Va fi greu de asamblat?

De unde cumpărăm leagăne de copii online?

Niciodată nu am cumpărat online de pe un site, fără să stiu prea multe detalii despre acesta. Pentru a evita neplăcerile, am decis să cer recomandarea părinților. Așa am aflat despre magazinul de bricolaj artool.ro care vinde leagăne copii la preturi foarte accesibile.

La ei pe site găsești și datele de contact, în cazul în care dorești să le adresezi o întrebare:

Email: contact@artool.ro
Telefon: 0311 094 723 (08:00-16:30)
Adresa: I.L.CARAGIALE NR.1, Arad, Arad

Care este cel mai bun material pentru leagăn?

În general, majoritatea leagănelor sunt fie din materiale plastice, fie din metale, fie din lemn. Toate au avantajele și dezavantajele lor.

Plasticul tinde să fie cea mai ieftină opțiune, dar nu este la fel de durabil ca celelalte. Acestea sunt disponibile pe site pe mai multe culori.

Preț: 71,10

 

Metalul este mai durabil decât plasticul, dar necesită întreținere regulată. Va trebui revopsit pentru a preveni ruginirea metalului.

Pret: 539

leagan copii

Un leagăn din lemn este preferatul părinților. Ar putea fi mai scump decât alte materiale, dar este construit pentru a rezista mai mult timp. Cu toate acestea, sunt necesare tratamente de colorare și de conservare a lemnului pentru ca acesta să se mențină în formă bună.

Pret: 213,90

leagan copii lemn

Eu personal am cumpărat un leagăn din lemn. Pe lângă durabilitatea sa, aspectul său natural  este o completare excelentă pentru copacii, florile și puntea din curtea mea.

Cum am pregătit locul unde va fi instalat leagănul?

În primul rând am ales o zonă din curte unde era spatiu liber, fără obiecte periculoase prin zonă. Aici mă refer la gard, copaci, stălpi etc. Am ales un teren cu o suprafață plană, astfel încât leagănul să nu se răstoarne.

Deoarece căderea copilului pe o suprafață dură poate provoca răni grave, nu instala leagănul peste beton sau asfalt. Am preferat să-l instalez pe o zona unde era gazon. Tu poți alege fie peste gazon sau pur și simplu o zona unde este pământ.

Am mai văzut locuri de joacă de copii unde folosesc nisip ca suprafață de protecție. Încă nu am testat această metodă de prevenție. Posibil să fie la fel de bună!

Cum se montează un de leagăn de copii?

Deși este nevoie de ceva efort și atenție sporită pentru a asambla leagănul, mulți părinți sunt de acord că merită să facă acest lucru. La urma urmei, să-ți vezi copilul fericit este de neprețuit.

Înainte de toate, trebuie să citim foarte bine instrucţiunile leagănului. Producătorul va avea grijă ca fiecare leagăn să vină însoțit de instrucțiuni pentru instalare. Pentru că fiecare leagăn se motează diferit, acestea vor fi diferite în funcție de modelul, materialul sau vâsta copilului.

Ar trebui să existe cel puțin 30/40 de cm între scaunul leagănului și suprafața de protecție. Regula de bază este să se țină cont de mișcarea de balansare, astfel încât acestea să nu ajungă să lovească altă structură.

Dacă nu vrei sau nu te pricepi să-l instalezi, poți oricând angaja un profesionist care să o facă pentru tine.

Din aceiași categorie

Close
Close