De ce marketingul prin SMS ar putea fi arma secretă a afacerii tale în 2019?

Mijloacele de promovare a unei afaceri cunosc dimensiuni cu care nu ne-am mai întâlnit până acum. Constant apar metode noi de promovare, existând acum afaceri specifice care s-au născut din dorința de a fructifica dorința business-urilor de a ajunge nu doar la oameni, ci la clienți, adică la un public țintă care este dispus să le cumere produsele sau serviciile. Așa au apărut metodele de marketing online, prin reclame pe rețelele de social media, marketigul prin intermediul canalelor de comunicare prin mesaj instant, marketingul afiliat și participativ, și lista poate continua. Deoarece promovarea este ca un organism în continuă schimbare și dezvoltare, de la an la an, unele metode vor da roade mai mult decât altele. Anul acesta marketingul prin SMS s-ar putea să fie exact ce are nevoie afacerea ta. 

De ce marketingul prin SMS îți va duce afacerea la un nou nivel anul acesta?

 1. Oamenii sunt lipiți de telefon

  Niciodată în istoria omenirii, oamenii nu au fost mai obsedați de a verifica notificarile de pe telefon. Dacă e să folosim o comparație care s-ar putea să fie, mai degrabă, nefericită, ne asemănăm foarte mult cu un câine dresat care atunci când aude sunetul hranei fuge fără a sta pe gânduri la bol. O reacție asemănătoare au oamenii atunci când primesc notificări pe telefon, care sunt verificate mereu, indiferent dacă sunt sau nu importante.

  Dar de ce ar da atenție tocmai SMS-ului care vorbește despre afacerea ta, dacă nu ți-au băgat în seamă reclama din social media? Simplu: SMS-urile sunt mai personale, și folosite din ce în ce mai rar. Cu toată lumea folosind acum WhatsApp și Messenger pentru comunicare, atunci când primesc un SMS acesta vine cu elementul surprizei, a rarității, și este automat considerat mai prețios. De aceea majoritatea oamenilor vor citii ce le transmiți prin SMS. Dacă ești interesat, găsești aici costuri pentru SMS marketing.

 2. Un serviciu de SMS marketing te ajută să îți înțelegi mai bine audiența

  Există multe platforme de SMS marketing și în România, iar unul din cele mai importante avantaje în a apela la serviciile lor este faptul că te poți bucura de rapoarte detaliate. Poți afla cine și câte persoane au deschis mesajul, care au fost linkurile pe care au apăsat, cine a ignorat mesajul. Cu astfel de date la dispoziție, poți observa care sunt mesajele care îți generează mai multe conversii, dar și ce categorie de persoane este mai susceptibilă la produsul sau serviciul tău. Așa poți fi mult mai eficient.

  Ești la început de drum în afacere? Găsești aici mai multe aplicații care te ajută să ai succes.

 3. Mesajul tău ajunge instant la toate persoanele de pe listă

  Atunci când promovezi o reclamă pe social media, lucrurile pot merge foarte bine și să ai un reach foarte mare, sau pot merge foarte prost și reachul tău să fie mult sub așteptări. Nu același este și cazul campaniilor prin SMS marketing.

  Odată ce ai trimis mesajul, acesta a ajuns automat la toate numerele de telefon pe care l-ai avut în listă. Poți genera sute de clickuri, în doar câteva minute. 

Un bun antreprenor caută mereu cele mai bune metode de promovare și ține pasul cu schimbările impuse de progresul tehnologic. Nu rămâne în urmă, și afacerea ta va putea să le-o ia mereu înainte altor competitori!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close