Ce presupune relocarea firmei si ce greseli sa eviti in mutarea mobilierului acesteia?

Relocarea firmei este o decizie ce poate fi luata in orice moment de administratia companiei daca se va dovedi mai profitabila si daca noua locatie presupune cheltuieli mai mici si un vad mai bun. Exista diferite motive pentru care reprezentantii companiilor aleg varianta relocarii firmelor, proces usurat simtitor prin apelarea la o firma de transport mobila Brasov astfel incat totul sa se desfasoare cat se poate de lin si actiunile sa fie gestionate in mod eficient de personal cu experienta. 

Cui apartine decizia relocarii firmei si cine ar trebui sa aleaga firma de mutari?

Decizia relocarii unei companii apartine in general managementului si administratorilor companiilor. Aceasta este un argument principal pentru care pe langa relocarea firmei, care apartine conducerii, decizia de a apela la o anumita firma de mutari sa apartina acelorasi persoane. Concret, este nevoie si de consultarea angajatilor, astfel incat acestia sa inteleaga mai bine care sunt motivele care sustin aceasta etapa noua din viata companiei. 

De asemenea, in cazul in care noul sediul al companiei se va muta in alt oras sau la mare distanta fata de cel actual, managementul companiei trebuie sa discute cu angajatii si sa convoace o intrunire generala in acest sens pentru a afla punctul de vedere al acestora in ceea ce priveste chestiunea in cauza.

Gestionarea relocarii firmei fara a sacrifica pe deplin confortul angajatilor

Relocarea firmei este un proces asumat de antreprenori, cu riscul de a pierde oameni valorosi din echipa, din cauza distantei fata de locuinta, din cauza gradului de accesibilitate al zonei si al altor factori demni de luat in calcul. In timpul relocarii, este indicat ca administratia firmei sa consulte si sa solicite ajutor unei firme de mutari mobilier, astfel incat sa nu sacrifice confortul angajatilor si sa nu ii implice in munca mutarii mobilierului, mai ales daca aceasta activitate are loc in afara orelor de program.

Cea mai buna decizie pe care o pot lua responsabilii cu relocarea firmei este sa apeleze la o companie de mutari mobila, care sa ajute cu impachetarea, transportul si remontarea mobilierului si a obiectelor de logistica. Aceste servicii presupun un grad de confort sporit pentru angajatii care nu trebuie sa isi mai sacrifice timpul lor liber pentru a ajuta in procesul de mutare al companiei.

Pe de alta parte, angajatii pot fi convinsi sa ramana prezentandu-le avantajele noii locatii si oferindu-le beneficii suplimentare, precum decontul transportului, abonamente gratuite pentru sala de fitness din apropierea biroului sau facilitati de parcare a masinii personale in zone special amenajate astfel incat sa ramana in siguranta timp in care angajatii sunt la birou.

Concret, responsabilii cu relocarea companiilor trebuie sa evite urmatoarele situatii, prezentate si de reprezentantii Professionalmovers:

  • mutarea pe cont propriu, cu ajutorul angajatilor, fara a apela la o firma specializata in mutari mobilier si relocari firme;
  • cutii prea pline cu bibliorafturi, carti, documente, obiecte de birotica si papetarie;
  • lipsa asigurarii bunurilor de valoare, indeosebi a copiatoarelor scumpe sau a laptopurilor de ultima generatie;
  • lipsa analizarii tuturor ofertelor de pret atat pentru mutare, cat si pentru relocare.
Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close