Cea mai buna colaborare videochat sau caruselul vietii

Ma uit la toti copiii, adolescentii si adultii care se dau in masinute, in carusel, in trenulete, turnuri sau ciocan, cum experimenteaza ei in avans viata. Masinariile care au forme fascinate, deosebit de puternice ii urca si ii coboara, ii invartesc, ii zgaltaiesc zdravan sa se trezeasca la realitate. Evident ca pentru asta se plateste, fiindca nimic in viata nu este gratis. Cea mai buna colaborare videochat seamana cu un carusel sau cu un ciocan in care se urca adultii si copiii in parc.

Toate aparatele sunt prevazute cu sisteme de protectie, adica au centuri de siguranta si bare metalice care te tin nemiscat in timpul urcarii-coborarii rapide, sa nu fi aruncat in afara si ranit.Tower-village te urca usor-usor catre cer, apoi te coboara brusc pana la jumatate, tasneste in sus cu viteza, sa te lasa de unde ai plecat initial la fel de repede.

 Detinatorii dispozitivului sunt atenti cu toti copiii si ii pregatesc sa faca fata provocarii.

-Copii, nu trebuie sa va temeti, ci trebuie sa fiti neinfricati, fiindca este la fel si in viata! Cand esti sus, cand esti jos, totul se misca accelerat, viteza este uimitoare, iar voi trebuie sa faceti fata socurilor.

Tipati tare la coborare, sa va eliberati toata frica si toata energia. Noi suntem aici. Daca observam ceva in neregula oprim pe loc masinaria. Nu dureaza mai mult de 2 minute.

Doua minute de extaz. Unor copii le este frica si le citesti teama in ochi, dar sunt expusi social, deci nu ar plange pentru nimic in lume.

La fel este si in viata. Pleci de la baza si iti propui sa cuceresti inaltimile, sa fii deasupra tuturor si sa vezi si sa auzi pana departe. Deosebirea este ca in viata urci singur ca pe un traseu montan si tu iti cari toate poverile, numai in cazuri exceptionale le poti pasa altora.

Sa va spun sincer, nu ii admir pe cei care sunt in putere si ii incarca pe altii cu lucrurile lor! Fii brav si du-ti singur poverile!

Daca in carusel, te afli sub supraveghere si numai in cazul unor accidente urate poti fi ranit, in ascensiunea individuala iti poate aluneca oricand piciorul in prapastie si cum toti sunt preocupati sa ajunga unde si-au propus, greu gasesti pe cineva amabil, care sa se opreasca si sa iti intinda mana, pana te repui pe picioare.

In cursa reala a vietii nu iti spune nimeni de ce sa te feresti si ce masuri de protectie sa iei. Mergi la scoli ani de zile si nu ti se sopteste o vorba despre pericolele si tentatiile care te asteapta.

Parcul freamata de viata. Fantanile arteziene intretin atmosfera feerica si racoresc spatiul incins, copiii alearga fericiti, adultii fac miscare, iar caruselul se invarteste ametitor.

Dupa cum copiii iau singuri decizia in ce carusel sa se urce, la fel se fac numeroase alegeri in viata in ceea ce priveste profesia, partenerul de viata, modul de a trai: linistit sau la cote amenintatoare.

Viata este darul de pret pe care trebuie sa il traim cu folos pentru noi insine si pentru cei din jur.

Exista si un carusel care danseaza pe muzica, o sala cu surprize care imita perfect viata, in sensul ca nu esti avertizat decat ca s-ar putea sa te ranesti, dar ca nimeni nu raspunde, in cazul in care acest lucru ti se intampla. Esti indemnat sa fii atent si atat.

In sala domnesc intunericul si surprizele pe care le descoperi pe rand. Poti fi lovit, trebuie sa te strecori si sa te orientezi.

Multi aleg sa intre si in sala aceea, sa experimenteze noul.

Sala cu surprize anticipeaza cu succes viata, cu bune si cu rele, cu impliniri si neimpliniri, cu raniri, cand te astepti mai putin.

Intri in sala nepriceput si iesi initiat. In jur un univers al aventurii te asteapta sa il cuceresti  si sa iti predea o lectie existentiala.

Fa alegeri intelepte in viata, care nu te ranesc si care sa te faca mandru/mandra de evolutia ta!

Ai curaj sa infrunti lumea, iar curajul iti va fi rasplatit! Sa stii ca lasii, fricosii nu ajung in varf, de aceea sa te axezi numai si numai pe atingerea obiectivelor, fara sa iti pese de evaluarile celor din jur.

Viata este in multe privinte ca un carusel…

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close