Prea multe produse de îngrijire a părului

În dulapul cu produse pentru îngrijirea părului este posibil să existe prea multe produse, de exemplu balsam pentru păr, masca pentru păr, uleiul pentru păr, gelul pentru îngrijire și spuma de păr. Sunt necesare, cu adevărat, toate produsele pe care marketingul ni le recomandă?

Specialiștii recomandă doar câteva dintre produsele prezentate mai sus, ba chiar recomandă să nu se încarce prea mult părul cu diversele produse de pe piață; piața are tot interesul să prezinte produse pentru care să aibă cumpărători și de aceea fiecare produs de îngrijire a părului este prezentat ca și cum fără el nu este posibil să ai un păr frumos și sănătos. De aceea, din multitudinea de oferte, trebuie să le selectăm doar pe acelea care ne sunt absolut necesare.

În primul rând trebuie să apreciem fiecare produs după finalitatea acestora, anume în primul rând dorim să curățăm părul, să îl hidratăm și să existe o protecție a acestuia, mai ales dacă dorim să îl coafăm; trebuie să se utilizeze maxim patru, cinci produse.

Se utilizează un șampon pentru curățarea părului care este esențial; acesta este recomandat să nu conțină prea multe substanțe toxice pentru a nu fi dăunător părului și, de asemenea, trebuie să se adapteze tipului de păr pe care doriți să îl curățăm, anume fir subțire și drept, fir gros, păr creț etc.

Se trece apoi la utilizarea unui balsam care are menirea de a completa protecția firului de păr care pe timpul zilei se deteriorează, dar și datorită coafării și a vopsirii părului se mai degradează și atunci vine balsamul și repară firul stricat.

După balsam se acționează cu o spumă de păr sau cu un ulei care să aranjeze și să protejeze firul de păr de tratamentul termic la care acesta este supus prin uscarea cu feonul sau întinderea cu placa, așa cum este Keratintherapy spumă pentru stilizare și hidratare 

La final se aplică un spray fixativ pentru întărirea firului de păr și pentru păstrarea coafurii un timp cât mai lung.

Prin urmare nu trebuie să consumăm banii pe toate produsele de îngrijit părul pe care ni le propune televizorul deoarece toate acelea au menirea de a ne vinde un produs iar utilizarea a cât mai multe produse duce la încărcarea părului foarte mult și, automat, la degradare.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close