Reteta unei vieti echilibrate

Pentru o viata cu adevarat fericita si implinita e necesar sa ducem o viata echilibrata. Echilivrul nu inseamna doar stabilitate financiara, ci si stabilitate fizica, psihica sau sexuala. 

Un om echilibrat isi cauta nu doar un loc de munca bine platit, ci un loc de munca care sa-I ofere satisfactie, care sa-l antreneze in permanenta si care sa nu-l oboseasca fizic si psihic. Un om echilibrat este o persoana care se ingrijeste de sine si stie ca este foarte important sa detina anumite momente de relaxare, timp in care se desparte complet de tot ceea ce inseamna lucru si mizeaza pe vacante. De asemenea, omul echilibrat are un partener pe masura, cu care impartaseste aceleasi valori, experiente, respect si implinire sexuala. Omul echilibrat este de fel o persoana calma si agera care gaseste raspunsul la problemele sale de fiecare data atunci cand il cauta.

Asadar, omul echilibrat alcatuieste o reteta perfecta, deloc complicata, a unui stil de viata sanatos. Si pentru ca fiecare dintre aceste elemente este extrem de important pentru a stabili reteta unei vieti echilibrate, putem vorbi punctual despre ele si cu recomandari care sa-ti vina de folos sa le pui in practica.

Pasi de urmat pentru gasirea echilibrului in viata personala si profesionala

  • In viata personala

Pentru a-ti gasi adevaratul echilibru in viata personala trebuie sa tii cont negresit de mai multe aspecte. Unul dintre ele este linistea ta psihica si emotionala.

Daca esti o persoana mult prea emotiva, nu va fi bine pentru starea ta de spirit. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care esti o persoana deloc emotiva si care nu empatizeaza cu situatiile si cu persoanele din jur.

Cum poti fixa acest aspect? In primul rand trebuie sa gandesti la rece. Daca esti o persoana mult prea emotiva cu siguranta exista in viata ta acel lucru care ti-a afectat starea de spirit si care te face sa te exteriorizezi foarte tare atunci cand tu sau un apropiat trece printr-o situatie dificila. In aceasta situatie meditatia iti poate face foarte mult bine. Alege sa nu tii in tine frustrarile si supararile care doar iti vor amplifica starile de nervozitate si emotiile. Daca te exteriorizezi nu inseamna ca esti o persoana slaba. Numai persoanele curajoase si cu adevarat puternice au curajul sa se exprime mereu in public.

De asemenea, daca esti o persoana care nu empatizeaza, ar trebui sa stii ca toata aceasta indiferenta se poate transforma la un moment dat intr-o persoana extrem de sensibila la intamplarea unui soc. Iar daca afisezi o astfel de personalitate doar de dragul lumii, nu vei face decat sa indepartezi persoanele care chiar iti pot fi alaturi neconditionat. Iar singuratatea nu-I lucru cel mai echilibrat si placut din lumea asta. Alege sa fii empatic atunci cand simti nevoia si sa-ti faci prieteni, oameni de nadejde care-ti vor sari mereu in ajutor cand vei avea nevoie. Cartile de dezvoltare personala s-ar putea sa te ajute in acest sens.

De asemenea este extrem de important cum iti petreci timpul liber si daca ai un partener. Studiile arata ca persoanele care au un partener de viata trec mai usor peste diferite momente de cumpana si traiesc momentele de fericire la intensitate maxima. 

Satisfactia sexuala joaca si ea un rol important, iar daca aceasta lipseste cu desavarsire e de datoria noastra sa cautam sa ne implinim si aceste nevoi fiziologice. Daca nu exista un partener de cuplu sau daca implicatiile noastre nu par a fi suficiente, barbatilor le recomand o papusa sex, iar femeilor o serie de jucarie sexuale. In cazul ambelor sexe se pot gasi accesoriile corespunzatoare pentru a asigura un echilibru hormonal ideal.

  • In viata profesionala

Principalul element cheie pentru o viata profesionala implinita este alegerea corespunzatoare a directiei si a profesiei. Este complet gresit sa ne orientam strict catre meseriile cele mai bine platite, catre profesiile pe care le practica parintii sau catre job-urile impuse de ei. Locul de munca se alege tinand cont de pasiunile noastre si de lucrurile pe care ni le dorim sa le realizam in viata cu adevarat. 

Fa intotdeauna ceea ce-ti place indiferent de substanta materiala. Cu timpul, progresand in meseria pe care o alegi, poti ajunge oricand la un nivel si mai inalt, sa fii si mai cunoscut si platit mai bine.

De asemenea, nu uita ca in permanenta va fi nevoie sa te dezvolti din punct de vedere personal. Din cand in cand e bine sa apelezi la cursuri de formare de actualitate pentru a fi la curent cu cele mai noi cerinte de pe piata. Acest lucru nu-ti poate asigura decat succes, iar informatiile le vei asimila cu usurinta din moment ce faci ceea ce-ti place.

Nu uita de pauze, care sunt sfinte de altfel. Orice om are nevoie de o pauza pentru ca mintea si trupul sa aiba o stare de refresh in care se pot incarca cu energie, astfel incat sa asimilezi totul cu mai multa usurinta. 

Din aceiași categorie

Back to top button