Tot ce NU stiai despre reciclare: informatii utile pentru o viata eco

Mediul înconjurător este foarte important, de aceea este necesar să-l păstrăm curat. Gunoaiele aruncate pe jos ne afectează sănătatea, dar și planeta. Un mod util și de mare ajutor pentru a preveni toate acestea, este amplasarea tomberoanelor pentru gunoi în cât mai multe locuri. În acest mod, oamenii ar putea fi mult mai grijulii și nu ar mai arunca gunoiul pe jos. Persoanele juridice care depozitează pe domeniul public deșeuri menajere, aruncarea pe domeniul public din autovehicule a deșeurilor de orice natură, nu mențin mobilierul urban și stradal în stare corespunzătoare, riscă să primească amenzi cuprinse 2000 și 5000 de lei. Pentru a evita acest lucru, este bine să păstram curațenia. Natura fără gunoaie înseamnă aer curat, libertatea de a explora locuri, atunci când observi gunoaie în locuri care erau frumoase în trecut, brusc nu mai simți nevoia sa mergi. Un ambalaj, o siclă, o doză de suc, o pungă…toate acestea pot distruge mediul înconjurător. Dacă există mobilizare, atunci șansele ca noi să trăim într-un mediu sănătos vor crește considerabil. Utilizează cât mai des tomberoanele și ai grija de tot ce este în jurul tău.

Află, mai departe, câteva curiozități pe care nu le știai despre recipientele pentru gunoi.

Ce tipuri de tomberoane există?

Există nenumărate tipuri de tomberoane pentru curtea personală, spații publice. Acestea sunt: coș de gunoi stradal cu scrumieră, este utilizat pentru zonele de acces în instituții publice, cum ar fi spitale, centre comerciale. Este potrivit și pentru spațiul privat. Un alt tip de tomberon este mini pubela de gunoi, folosită pentru colectarea deșeurilor. Este potrivită atât pentru interiorul clădirilor, cât și pentru exterior, pubela de gunoi cu pedală, este potrivită pentru spații cu trafic mediu, mai exact curți și exteriorul clădirilor. Cos de gunoi exterior pentru plastic, sticlă, baterii, hârtie. Acesta este fiabil și ergonomic și poate fi utilizat pentru interiorul și exteriorul clădirilor, potrivit pentru școli, magazine, instituții de interes public. Pubela de gunoi se poate utiliza pentru exterior, mai exact curți, grădini și parcuri.

Din ce materiale sunt confecționate tomberoanele?

Materialele din care sunt realizate tomberoanele sunt: plastic, polypropilena, plastic reciclabil – HDPE (rezistență mare la șocuri mecanice și uzură fizică). Materialul este rezistent la fluctuații de temperatură (+/- 35 grade), raze ultraviolete. Îngrijirea corespunzătoare a recipientelor de gunoi poate prelungi durata de viața a acestora.

Ce capacitate au tomberoanele?

Au capacitatea foarte mare, ca de exemplu: coșul de gunoi stradal cu scrumieră – 35 litri; mini pubela de gunoi – 50 litri; pubela de gunoi cu pedală – 80 litri; coș de gunoi exterior – 80 litri; container de gunoi – 1100 litri.

Ușurință în manevrare

Tomberoanele se menevrează cu ușurință și rețin mirosul urât. Acestea sunt rezistente la șocuri, zgârieturi. Au un strat mai gros pe partea inferioară pentru a oferi un plus de rezistență la greșeli de manevrare sau la evenimente neașteptate.

Așadar, ajută natura să fie un mediu cât mai sănătos și plăcut pentru tine și oamenii din jur, folosind tomberoanele speciale pentru reciclare enumerate mai sus și crește șansele unei vieți cât mai lungi și frumoase!

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close