Tips&Tricks: 5 sfaturi PRACTICE pentru amenajarea garsonierei

Mutarea într-o casă nouă, pe care să o amenajezi după bunul plac, este un motiv de bucurie și pentru a-ți face planuri noi. Noua ta locuință, fie ea cât de mică, va fi de acum refugiul față de agitația și dezordinea orașului, iar vestea bună este că poți să-ți manifești nestingherit personalitatea și creativitatea în crearea unui spațiu inedit, eficient și foarte practic.

În schimb, dacă încă ești în căutarea unei locuințe, găsești pe https://www.cubicresidence.com/ variante de garsoniere și apartamente care corespund cerințelor și nevoilor tale. O garsonieră este, poate, cea mai practică alegere dacă locuiești singur sau pe perioade scurte în București. În special, este simplu și rapid de amenajat, chiar cu un buget redus. Ai la dispoziție mai multe magazine care vin cu idei practice de amenajări interioare, pe care merită să le aplici la tine acasă.

Află din acest articol care sunt secretele amenajării unei garsoniere :

  • Achiziționează mobilă pe dimensiunile potrivite, iar de preferat este să apelezi la piese create pe comandă. Dacă mobilezi excesiv sau cu mobilier nepotrivit camera, vei reduce potențialul său spațial, deja destul de limitat. Optează doar pentru câteva obiecte care îți sunt strict necesare și nu popula inutil camerele. În ceea ce privește dulapul de haine, ai o alternativă ingenioasă în corpurile suspendate de tavan pe care să pui umerașe, iar măsuța de cafea de tip cufăr poate ascunde hainele în cel mai practic mod posibil.

  • Renunță la obiectele inutile, precum florile mari de interior sau noptiere. În schimb, alege măsuțe de cafea multifuncționale și monteză oglinzi în mai multe locuri din apartament. Acestea îndeplinesc cu succes rolul de a crea impresia de spațiu mai mare și reflectă lumina naturală.

  • Nu încărca ferestrele cu perdele și draperii groase, ci optează pentru jaluzele exterioare, care sunt de bun gust și mult mai practice. Draperiile, în schimb, ocupă spațiu și sunt greu de întreținut. În ceea ce privește perdelele, le poți monta cât mai aproape de tavan pentru un efect de înălțime al camerei.

  • Evită să vopsești pereții în culori închise, întrucât și acestea creează efectul de spațiu mic. Alege culori neutre, nuanțele deschise ale culorilor preferate sau, pentru a fi convins de reușită, rămâi la clasicul, dar elegantul alb. Acest lucru se aplică și mobilei, însă poți aduce pete de culoare prin covor, tablouri sau câteva etajere vopsite după bunul plac.

  • Dacă nu poți sau nu îți dorești să muți bucătăria pe balcon, alege cât mai multe corpuri suspendate, scaune mici și o masă pe care să o pliezi pe perete atunci când este nefolosită. Astfel, poți avea mai mult spațiu de mișcare dacă ai prieteni în vizită sau în timp ce faci curățenie, de exemplu.

Cu ajutorul acestor câteva sfaturi eficiente, vei putea maximiza potențialul garsonierei tale și te vei putea bucura în voie de spații perfecte de relaxare și odihnă.

Din aceiași categorie

Back to top button