Sfaturi pentru lustruirea marmurei: trucuri importante

Marmura este unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale în case și este, de obicei, protagonist în timpul curățeniei. Marmura poate fi folosită la pardoseli, blaturi de bucătărie etc. Cu toate acestea, datorită porozității sale, lustruirea marmurei este foarte complicată, deoarece se murdărește foarte ușor. În plus, marmura are găuri mici prin care pot intra lichide, murdărie, praf, insecte etc.

Strălucirea marmurei poate dispărea din mai multe motive în timp. Unul dintre ele, și probabil cel mai important, este mizeria care intră printre crăpături. Un alt motiv poate fi lipsa curățeniei constante, precum și faptul că este făcută incorect.

Pentru ca orice suprafață din marmură să arate întotdeauna ca în prima zi, în acest articol, vă vom spune cum să o lustruiți.

Diferențe între lustruire și șlefuire

Procesul de lustruire a marmurei este o procedură mai superficială decât șlefuirea marmurei. Acesta se folosește pentru a reda strălucirea suprafețelor acestui material. Curățarea marmurei este inclusă în acest proces. Curățarea marmurei constă în eliminarea petelor superficiale de pe acest tip de suprafață. Lustruirea este acțiunea de a cristaliza marmura pentru a-i reda  strălucirea, dar nu va oferi aceleași rezultate dacă suprafața care urmează a fi lustruită are crăpaturi sau fisuri inegale. În acest caz este necesar să se șlefuiască marmura.

Șlefuirea marmurei: Când materialul se deteriorează în timp și se deformează, trebuie șlefuit. În acest caz din cauza șlefuirii marmura poate chiar să piardă câțiva milimetri sau centimetri. Șlefuirea este făcută pentru a netezi suprafața marmurei astfel încât să fie la fel cu restul suprafeței. Prin șlefuire, deformările sunt eliminate. Aceastea apar în locurile de trecere sau cu trafic intens.

Recomandări importante

Marmura este un material delicat care poate fi agresat prin utilizarea unor produse foarte puternice. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple și materialul să nu se deterioreze, nu utilizați acest tip de produse sau nu le lăsați să acționeze mult timp. Alegeți întotdeauna produse specifice pentru curățarea marmurei și respectați instrucțiunile producătorului.

Puteți, de asemenea, să utilizați fără a vă face griji cu privire la deteriorarea marmurei, săpun neutru și apă pentru a o curăța. Oricum, ar trebui să știți că strălucirea va dura întotdeauna mai mult dacă marmura este de înaltă calitate.

Sfaturi casnice pentru lustruirea marmurei

Metoda convențională de lustruire a marmurei este prin intermediul soluției preparate din bicarbonat și apă. Cu toate acestea, există și alte tipuri de măsuri corective care pot rezolva această problemă.

Lustruirea marmurei cu lămâie

Pregătiți un amestec cu mult suc de lămâie și apă. Folosind o cârpă sau o lavetă, turnați-l peste suprafața marmurei și lăsați soluția să funcționeze timp de cel puțin o oră. Îndepărtați-o mai târziu cu o cârpă care nu lasă urme de scame.

Cum să lustruiți marmura cu oțet?

Dacă utilizarea săpunului și a apei pentru a îndepărta petele de pe o suprafață de marmură nu este suficientă, puteți folosi o soluție de oțet. Acest lichid elimină rapid petele de pe aproape orice tip de suprafață.

Truc cu alcool sau peroxid de hidrogen pentru a lustrui marmura

Se amestecă apă caldă cu suc de lămâie și 70% alcool într-un recipient suficient de mare. În cazul în care nu aveți alcool, îl puteți înlocui cu peroxid de hidrogen și puteți obține același rezultat. Odată ce ați preparat amestecul, împrăștiați-l pe suprafață și frecați-o cu o cârpă sau o lavetă, apoi lăsați-l să acționeze.

Cum să curățați pardoselile din marmură

Curățarea sau lustruirea pardoselilor din marmură urmează un anumit proces și este după cum urmează:

Pre-curățarea suprafeței: Mai întâi, măturați întreaga suprafață.

Eliminați petele de grăsime: Pentru a elimina cu acest tip de murdărie, umeziți o cârpă în alcool și apă. Apoi, frecați suprafețele pătate până când eliminați petele de grăsime.

Curățați pardoseala: Acest lucru se poate face cu o soluție care conține trei litri de apă, două linguri de bicarbonat de sodiu, cinci linguri de alcool și săpun. Se toarnă soluția pe pardoseală și se curăță cu o cârpă din microfibră.

Aveți îndoieli cu privire la lustruirea marmurei? Contactați specialiștii în curățenie de la Conex Clean. Această firmă de curățenie profesională din București oferă diverse servicii de curățenie, pentru a satisface nevoile diverse ale clienților. Printre serviciile acesteia se regăsesc serviciul de curățenie birouri, serviciul de curățenie apartamente și case, curățenie generală etc.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close