Sfaturi practice pentru optimizare SEO

Ce inseamna SEO?

Optimizare SEO se refera la o optimizare tehnica si de continut a unui site, astfel incat sa raspunda cat mai bine si la subiect nevoilor utilizatorilor, cu ajutorul unui motor de cautare.

Un motor de cautare, este un sistem de tip software, foarte performant, care afiseaza o lista de site-uri unui utilizator care a executat o cautare, folosindu-se de un anumit cuvant cheie. De cele mai multe ori, primele rezultate din motorul de cautare sunt unele platite – se afla, practic, pe pozitia 0 in rezultatele motorului de cautare. Mai precis, sunt reclame platite care se afiseaza ca rezultat in momentul in care utilizatorii executa o anumita cautare.

Pentru a obtine rezultate bune din procesul de optimizare pentru propriul site, este necesar sa fii la curent cu noile tehnici, strategii si cerinte care iti vor permite sa reactionezi rapid la diferite evenimente ce iti pot influenta afacerea online.

Optimizarea SEO de cele mai multe ori poate fi un domeniu provocator. Chiar daca este o sintagma folosita din ce in ce mai mult de cei care lucreaza in marketing, trebuie stiut ca aceasta optimizare SEO se foloseste in mod special de catre persoanele ce doresc sa isi promoveze afacerea in mediul online, pregatindu-si site-ul in asa fel incat sa se pozitioneaza in top 3 rezultate Google pentru cuvintele cheie relevante pentru business si care au volume mari de cautare. 

In procesul de optimizare SEO, primul pas este analizarea site-ului si a factorilor pe care Google pune accent în momentul realizarii paginilor cu rezultate. Plecand de la aceasta analiza se poate realiza o strategie de optimizare SEO prin care site-ul sa fie imbunatatit si conform cu cerintele Google. 

Sfaturi utile pentru optimizarea SEO in momentul de fata 

Google este cel mai mare motor de cautare. Peste 86% dintre cautarile realizate pe motoare de cautare provin de pe Google.

Pentru optimizarea SEO a site-ului pentru Google, cerintele sunt relativ accesibile si adaptabile in functie de fiecare tip de site in part. In linii mari, factorii importanti sunt continut relevant si calitativ, timp scurt de incarcare a paginilor, fara spam in site sau backlink-uri de pe site-uri de tip spam. 

In 2021, in procesul de optimizare si in strategia SEO, YouTube-ul a luat foarte multa amploare, devenind un canal din ce in ce mai utilizat in promovarea online. Realizati un videoclip YouTube si il puteti incorpora pe pagina deja existenta. Aceasta actiune ajuta la mentinerea oamenilor pe pagina, mai mult timp, astfel incat Google sa poata considera ca pagina pe care o aveti are un continut cu o valoare mai mare. Pe langa acest aspect, existenta unui canal de YouTube populat cu videoclipuri contribuie si la cresterea vizibilitatii si a expunerii.  

Folosirea unui continut calitativ


Acesta este un aspect important pe care Google deja pune accent de ceva vreme. De fapt, reprezinta unul dintre principalii factori de clasare Google.

Mai precis, toate textele folosite trebuie sa aiba un impact puternic asupra vizitatorilor si sa fie menite pentru a educa si pentru. Cand vorbim despre continut, este foarte important ca acesta sa fie util pentru utilizatori, sa-i ajute. Este important ca utilizatorii sa gaseasca raspunsuri la intrebarile pe care le au si, tototdata, este important sa avem un continut cat mai complex, astfel incat utilizatorii sa gaseasca raspuns la toate intrebarile pe care le au pentru a nu mai fi nevoiti sa caute si pe alte site-uri.

Daca doriti sa va promovati site-ul ce prezinta anumite servicii si doriti sa ajungeti in primele rezultate Google, cel mai important lucru pe care trebuie sa il stiti este legat atat de continutul de calitate, dar si de un continut adaugat in mod periodic. Asadar, unicitatea are o importanta mult mai crescuta, si va ajuta sa va clasati site-ul pe primele pozitii, deoarece Google considera acea informatie utila pentru utilizatori. Pentru a posta continut in mod periodic este foarte important ca site-ul sa aiba o sectiune de blog, unde sa se poata adauga articole in mod frecvent. 

De asemenea, continutul trebuie sa aiba un impact pozitiv si relevant asupra cititorului. Cum am mentionat si anterior, continutul trebuie sa ajute utilizatorul mod real prin furnizarea de informatii si raspunsuri. Aceste aspecte pot face utilizatorul nu doar sa revina pe site, ci si sa impartaseasca informatia, atragand astfel si mai mult trafic pe site. 

Meta tag-urile

Aceste elemente SEO trebuie sa contina informatii suplimentare despre pagina, unele fiind vizibile doar motoarelor de cautare, altele fiind vizibile si utilizatorilor (exemplu: meta title & meta description).

Meta descrierea este folosita de catre motoarele de cautare ca o mica descriere a paginii de 120 -160 de caractere, continand pe scurt subiectul paginii, astfel incat sa intrige cititorii sa acceseze pagina, considerand ca in ea vor gasi informatii relevante pentru cautarea pe care au executat-o.

Desi, multi antreprenori online nu tin cont de acest element SEO, este foarte important ca meta descrierea sa fie impresionanta si atractiva, convingand utilizatorul sa dea click pe link-ul tau si nu pe o pagina concurenta. 

Cuvintele cheie

In procesul de optimizare SEO pentru Google, este necesar un research amanuntit de cuvinte cheie pentru intreg continutul site-ului. In urma research-ului, vor fi depistate cuvintele care sunt deja targhetate si alte cuvinte de targhetat, pe care se doreste cresterea.

Este recomandat ca fiecare pagina sa rankeze pe un anumit cuvant cheie unic si variatiile acestuia. Acest cuvant cheie trebuie sa fie existent in continutul paginii, in URL-ul si in meta-urile acesteia.

De asemenea, aceste cuvinte cheie pot fi evidentiate in continutul paginii, utilizand Bold si/sau Italic pentru a oferi un plus de expunere si vizibilitate.  

Optimizarea SEO pentru mobil nu mai este o optiune in 2021

V-ati intrebat vreodata de ce este nevoie de optimizare SEO pentru mobil? 

Poate nu v-ati dat seama, dar mobilul a devenit parte din viata noastra de zi cu zi. Datorita lui putem intreprinde o multime de activitati, care ne ajuta sa ne simplificam traiul de zi cu zi.

De exemplu: platim facturi, facem cumparaturi, putem discuta rapid cu alte persoane, comandam mancare etc.

Spre deosebire de laptopuri sau computere, telefoanele sunt prezente in viata noastra aproape tot timpul, ceea ce rezulta ca ele conduc aproximativ jumatate din traficul de pe internet la nivel global. 

Tocmai de aceea, este necesar ca site-ul business-ului tau sa functioneze foarte bine pe dispozitivele mobile.

Daca detii un business online, optimizarea SEO nu mai este o optiune, ci e un proces crucial, daca-ti doresti un site care sa se pozitioneze cat mai sus in rezultate Google si daca vrei ca afacerea ta online sa prospere – o buna pozitie in rezultate Google aduce si prosperitate afacerii, pentru ca utilizatorii tind sa acceseze mai degraba un site bine clasat, decat unul care se afla mai jos in rezultate sau chiar pe paginile 2-3. 

Daca vrei sa afli mai multe despre ce implica procesul de optimizare SEO, acceseaza site-ul optimizareplus.ro si afla mai multe informatii. Iar daca esti interesat de o strategie de optimizare SEO pentru business-ul tau. OptimizarePlus e o agentie SEO Bucuresti, cu specialisti SEO ce o sa va puna la dispozitie servicii SEO si tactici de optimizare si o sa va explice pas cu pas tot ce trebuie sa stiti pentru realizarea unei campanii de promovare si optimizare SEO.

Serviciile SEO oferite de Fiveplus Solutions sunt: Audit SEO On-Page si Off-Page, Audit UX/ UI, SEO Local, SEO pentru Youtube, Content Marketing, Link Building etc. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close