Cum te poate ajuta un implant dentar

Ingrijirea corecta a dintilor te poate scuti de multe drumuri la cabinetul stomatologic. Daca totusi ajungi in situatia in care trebuie sa mergi la stomatolog si o simpla plomba nu mai este o solutie, implantul dentar poate fi o optiune. De cele mai multe ori aceasta alegere este cea potrivita si te poate salva de alte complicatii. Pe langa beneficiile asupra sanatatii, implantul dentar aduce si foarte multe beneficii pentru partea estetica a danturii tale. Mai departe o sa expunem motivele pricincipale pentru care ar trebui sa apelam la acesta interventie stomatologica.

Salvarea unui dinte

In cazul in care un dinte se degradeaza, una dintre principalele optiuni pe care le ai este implantul dentar. Prin aceasta interventie putem salva dintele de la disparitie sau de la extractie. In cazul in care radacina sau pulpa dintelui sunt infectate sau sunt afectate din diverse motive, se va efectua un tratament de canal iar nervul dintelui va fi cel mai probabil extras. Asta nu inseamna ca se va extrage si dintele, acesta fiind momentul cand putem apela la un implant. Aceasta interventie stomatologica va ajuta dintele sa functioneze  mai departe si sa-si indeplineasca toate rolurile biologice.

Inlocuirea unui dinte

In situatia nefericita in care ajungi nevoit sa extragi un dinte, sa stii ca nu e totul pierdut. Iti poti proteja dintii de langa si tesutul gingival de la a nu fi afectat, prin implantarea unui dinte nou. Pentru acest tratament stomatologic este nevoie de ajutorul unui surub metalic care va lua locul radacinii, de obicei din titan sau alte materiale compatibile, si a unui dinte nou construit din portelan sau zirconiu. Astfel, cu ajutorul acestei interventii starea sanatatii dentitiei tale va avea foarte mult de castigat.

Avantaje estetice pentru un implant dentar

Foarte multe persoane au ajuns sa apeleze la implant din motive estetice. Se poate intampla ca un dinte sau mai multi sa fie afectati de diverse boli si sa fie patati sau sa nu aiba cel mai placut aspect. In acest caz se poate face o interventie stomatologica completa si pe langa implant, se imbraca si dintele in portelan sau zirconiu. Aceste materiale vor da voie gingiei sa se refaca armonios pe langa dinte si vor reda stralucirea naturala a dintelui, asemenea smaltului initial.

Pe scurt, fie ca o faceti pentru zambetul dumneavoastra sau pentru sanatatea dentitiei, alegerea unui implant dentar la momentul potrivit poate aduce foarte multe beneficii.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close