Inteligență artificială în cumpărăturile online home & deco, pe marketplace-ul www.biano.ro

Vânzările online au explodat în ultima perioadă în România, iar această creștere, de cel puțin 30%, se preconizează a se menține și în 2021.
Inteligența artificială (AI în engleză) este, fără niciun dubiu, tehnologia cu cel mai mare impact asupra comerțului electronic în anii ce vor urma. Potrivit previziunilor internaționale, până în 2023, majoritatea platformelor de e-commerce care folosesc IA vor observa îmbunătățirea satisfacției clienților cu cel puțin 25%. BIANO, marketplace home & deco prezent în România din 2018, ține cont de aceste trenduri și își dorește să ofere cea mai bună experiență online prin intermediul IA, spre beneficiul tuturor partenerilor înregistrați pe www.biano.ro.

Personalizare prin intermediul IA

BIANO crede că, înțelegând fiecare client în parte, va putea oferi experiența personalizată la care se așteaptă acesta atunci când face cumpărături online. Clientul home & deco are așteptări precise – și își dorește să trăiască aceeași experiență din magazinele fizice de home & deco prin intermediul platformelor specializate de e-commerce.

Și aici intervin tehnologiile noi de tipul IA în comerțul online home & deco, oferind experiențe autentice și individualizate, relevante pentru fiecare client în parte. Beneficiul pentru vânzătorii online: o astfel de utilizare îmbunătățită, alături de personalizare, duc la satisfacerea cererilor exacte ale clientului, la întărirea relațiilor cu clienții, la fidelizarea lor și, pe termen lung, la creșterea vânzărilor.

Realizarea acestui lucru se bazează pe sisteme tip machine learning, sisteme care permit modificarea conținutului în timp real, bazându-se pe comportamentul utilizatorului și previzionând următorii pași ai cumpărătorului în magazinul online. Astfel, partenerul comerciant, înregistrat pe www.biano.ro, va fi cu un pas înainte, prin optimizarea procesului de cumpărare.

Căutarea folosind fotografii bazată pe IA, o caracteristică exclusivă pe www.biano.ro

Mulți oameni pot descrie mobila pe care o caută, însă de multe ori nu au altă metodă de căutare decât după nume sau brand. În plus, cu produsele home & deco, câteodată doar o ușoară modificare a aspectului poate însemna o diferență majoră de preț. Din fericire, descoperirea online a mobilierului dorit nu mai este limitată acum la căutarea unui nou articol, prin tastarea în bara de căutare a unor termeni.

Tehnologia de căutare prin imagini este tehnologia în care utilizatorul încarcă o poză sau un print screen în versiunea de mobil sau desktop a unui magazin online și obține rezultate exacte sau similare, bazate pe materialul vizual pe care l-a furnizat. Acest tip de căutare împletește armonios ușurința cumpărăturilor online cu experiența senzorială dată de shopping-ul în magazinele fizice. Cu alte cuvinte, cumpărătorii online pot căuta produse home & deco în același mod în care se gândesc la aceste produse – folosind imagini, nu cuvinte.

Tehnologia utilizată pe BIANO pentru implementarea căutării prin imagini a fost dezvoltată 100% intern și este concepută ca un set de rețele neuronale complexe, capabile să analizeze fiecare imagine și să îndeplinească mai multe funcții aproape simultan. Fiecare rețea neuronală are și rolul său – de ex. găsirea obiectului din imagine, descrierea acestuia, verificarea rezultatelor finale etc.

Cu ajutorul căutării prin fotografii, un utilizator beneficiază de căutarea prin milioane de imagini simultan, comparând furnizorii și prețurile, optând astfel pentru oferta mai bună, în conformitate cu nevoile sale. Căutarea prin imagini de pe www.biano.ro poate deveni instrumentul ideal prin care vânzătorii online home & deco vor atrage atenția utilizatorilor.

Cu ajutorul AI, magazinele online pot gestiona mai bine procesul logistic

Un alt plus este faptul că tehnologia IA îi ajută pe comercianți, în special pe cei internaționali, să-și eficientizeze și să-și intensifice eforturile globale de comercializare și clasificare, prin eliminarea barierelor lingvistice locale, asociate clasificărilor bazate pe text.

Inteligența artificială asistă platformele de e-commerce să prognozeze cererea viitoare, analizând tiparele de consum și anticipând nevoile de inventar – în cazul magazinelor online de home & deco înregistrate pe www.biano.ro prin feedback-ul echipei BIANO. Această eficiență sporită reduce costurile și îmbunătățește performanțele de business.

Marketplace pentru magazinele online home & deco

În 2020, BIANO a adus venituri pentru peste 1.200 de parteneri internaționali pe 7 piețe, cu peste 5 milioane de produse home & deco listate pe toate platformele, extinzând comunitatea cumpărătorilor online de home & deco, simplificând pentru utilizatori procesul de selectare a produselor de mobilă, prin funcții inteligente și indicând noi tendințe internaționale. Obiectivele pentru 2021 includ o creștere de 100% pe www.biano.ro, comparativ cu 2020.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close