STILUL MINIMALIST: 5 pași esențiali pentru obținerea celui mai râvnit design

Stilul minimalist a început să fie din ce în ce mai adoptat în casele tinerilor, deoarece se realizează foarte ușor și este unul modern, care poate fi obținut cu un buget redus, dar cu multă inspirație și imaginație.

Acest tip de design interior se bazează pe puține elemente de mobilier și de decor, pune foarte mare accent pe utilizarea nuanțelor puternice și pe lucrurile ieșite din comun, cu forme aparte. Cel mai mare avantaj al acestui stil constă în faptul că oferă foarte mult spațiu camerelor, deoarece păstrează doar elementele de mobilier cu adevărat importante.

Iată care sunt cei 5 pași esențiali în obținerea stilului minimalist, chiar la tine acasă:

  1. Aruncă tot ce nu-ți mai trebuie

Dacă îți dorești să adopți stilul minimalist, trebuie să începi prin a arunca toate lucrurile sau elementele de mobilier nefolositoare. Scapă de cele ponosite sau demodate și păstrează doar ceea ce este încă util și modern. Nu te îngrijora dacă din numeroasele lucruri care se aflau în livingul tău mai rămâi cu 2-3, pentru că tocmai asta presupune acest design.

  1. Văruiește

Cu câțiva ani în urmă, se purtau pereții colorați, însă acum sunt la modă cei albi, care oferă senzație de spațiu, chiar și pentru cele mai mici camere. Astfel, dacă pereții din casa ta sunt roșii sau galbeni, văruiește-i în alb, pentru a mai face încă un pas spre obținerea minimalismului. În plus, acest stil pune accent pe simplitate, motiv pentru care trebuie să uiți de tapet sau de stickere.

  1. Cumpără mobilă de calitate

Investește în mobilier fabricat din materiale scumpe, pentru a rezista intact cât mai mulți ani. Poți cumpăra canapele vintage, noptiere din lemn masiv, scaune din piele, covoare din țesătură moale și multe alte elemente care să iasă în evidență prin calitatea lor. Mai mult decât atât, este esențial să achiziționezi puține piese de mobilier, dar care să conțină locuri de depozitare, atât la vedere, cât și ascunse.

  1. Alege decorațiuni nonconformiste

Cum diferențiezi o locuință banală, de una ieșită din comun, realizată cu multă imaginație? Decorațiunile au un cuvânt foarte mare de spus în aspectul casei, fapt pentru care este foarte important să alegi doar elemente de decor speciale, cu forme excepționale. În acest fel, casa ta va arăta total diferit de cele ale prietenilor tăi, deoarece decorațiunile reprezintă cheia în obținerea stilului și a eleganței.

  1.   Pune accent pe culori

Ești o persoană veselă, optimistă, mereu cu zâmbetul pe buze și înconjurată de prieteni? Dacă răspunsul este “da”, arată acest lucru și în camerele din casa ta. Prin urmare, dacă mobilierul ales este în nuanțe neutre, alege un covor galben sau draperii lila, care să scoată din anonimat încăperea. Poți alege ce culoare dorești, însă este foarte important să nu exagerezi. Astfel, alege un element sau două din cameră pe care dorești să pui accentul.

Ține cont de regulile de mai sus și sigur vei fi foarte apreciat pentru munca depusă. Obține casa visurilor tale doar cu ajutorul acestor 5 pași simpli și nu vei mai dori s-o transformi vreodată.

Sursa foto: Unsplash.com

Din aceiași categorie

Back to top button