Greșeli care nu trebuie comise la achiziționarea unei mașini rulate

Vânzarea vehiculelor rulate crește de la an la an. Prin urmare, este o alternativă pe care tot mai mulți cumpărători o iau în considerare și în care internetul are rolul principal.

Vânzătorii și cumpărătorii folosesc mediul virtual pentru a-și satisface nevoile, cu o eficiență incontestabilă, dar și cu anumite riscuri care ar trebui luate în considerare.

Înșelarea cumpărătorului este cât se poate de frecventă, deoarece există și vânzători care au o percepție despre vehiculul lor, care nu corespunde cu starea sa reală. De asemenea, există oameni  păcăliți din cauza lipsei de cunoștințe în domeniu.

Acesta este motivul pentru care potențialul cumpărător trebuie să evite o serie de greșeli comune care se pot transforma în dezamăgiri. Bunul simț este baza unei decizii bune. Iată câteva dintre aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când căutați o mașină rulată pe Internet.

Nu există chilipiruri

Nici atunci când cumpărați o mașină, nici când cumpărați un alt produs. Dacă cineva dorește să vândă un vehicul în condiții deosebit de avantajoase, de obicei nu va avea nici o problemă în a face acest lucru unei rude sau unui prieten. Așadar, este indicat să nu aveți încredere în chilipiruri, în prețurile exagerat de scăzute, deoarece greșiți.

În prezent, este foarte ușor să vă informați. Nu trebuie decât să intrați pe internet și să aflați care este prețul mediu al modelului de mașină dorit.

O descriere detaliată

Descrierea vehiculului făcută de vânzător nu trebuie să corespundă, evident, cu realitatea, dar cu cât sunt mai multe informații detaliate, cu atât vă veți da seama dacă respectiva mașină este ceea ce vă interesează.

Un vânzător meticulos este de obicei mai fiabil, în general își cunoaște vehiculul și, eventual, îl menține în stare bună. De asemenea, se străduiește să redacteze un anunț de vânzare interesant.

Importanța unei imagini

Nimic nu se compară cu o revizie tehnică făcută de un profesionist sau un expert în mecanică auto.

Dar, ca o primă referință, o bună galerie de imagini este un început care trebuie luat în considerare pentru a vă face o idee despre starea mașinii. Atunci când fotografiile publicate de către vânzător sunt puține, sunt neclare, au detalii puține sau orice altă neregularitate, înseamnă că se ascunde starea reală a mașinii și este bine să fiți prudenți.

Nu aveți încredere în povești ciudate

Ținând de primul punct, adică de faptul că nu există chilipiruri, consecința directă este că nu trebuie să aveți încredere în poveștile ciudate ale vânzătorilor. Poate nu toate sunt false, dar marea majoritate sunt.

Graba strică treaba

În mod frecvent, vânzătorul încearcă să îndemne cumpărătorul să încheie tranzacția. Dar nu trebuie să vă grăbiți să achiziționați mașina care vi se prezintă, deoarece, în general, vânzătorul dorește să scape repede de problema pe roți.

Gândiți-vă că dacă ar fi fost multe persoane interesate de mașină, așa cum afirmă acesta, ar fi vândut-o de mult.

Căutați, comparați, informați, solicitați garanții … este necesar să faceți fiecare pas la momentul potrivit și fără grabă, investiția pe care o faceți merită acest lucru.

Contact direct

Email-ul sau mesajele text către mobil reprezintă o primă formulă valabilă de contact între părți. Cu toate acestea, în cazul în care negocierile progresează logic, este esențială o cale mai directă, inițial sub forma unui apel telefonic și apoi stabilirea unei întâlniri pentru vederea vehiculului. Această relație va fi edificatoare, o conversație oferă informații valoroase despre vânzător, intențiile sale, onestitatea propunerii sale… Dacă ceva vă pare ciudat sau vă inspiră neîncredere, va trebui să fiți foarte atenți în timpul negocierilor.

Pentru a scăpa de toate aceste probleme, vă recomandăm să vă achiziționați o mașină rulată nu de la un vânzător particular, ci de la un dealer expert precum Auto Rulate București.

Pe site-ul acestei firmei, autorulatebucuresti.ro, veți găsi o ofertă foarte variată de mașini second hand, care vă vor da posibilitatea să alegeți mașina dorită.

De îndată ce ii veți contacta, dealerii acestei firmei vor lucra ireproșabil pentru ca voi să reușiți să vă îndepliniți cât mai rapid dorința, aceea de a achiziționa un autoturism de bună calitate.

Apelând la Auto Rulate București puteți achiziționa o mașină direct din parcul său auto, fie făcând comandă de modelul care vă place cel mai mult.

Datorită acestei firme veți economisiți timp prețios și veți avea parte de o mașină trecută printr-un control riguros înainte de a vă fi oferită spre vânzare.

Așadar, alegeți o mașină rulată de la un dealer a cărui emblemă a activității și prestației lui este: “Rapiditate, Eficienţă, Satisfacţie”.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close