Știi la ce este expus copilul tău în mediul online? Ghidează-l inteligent în era digitală!

Copiii au acces la tehnologie încă de la vârste fragede, iar potrivit statisticilor, dependența de dispozitivele mobile și timpul petrecut în fața ecranelor devin din ce în ce mai îngrijorătoare. Un număr tot mai mare de părinți se confruntă cu provocarea de a găsi o soluție adecvată pentru a gestiona timpul pe care copiii îl petrec în fața ecranelor.

Principalele soluții accesate de părinți pentru a contracara efectele negative ale “statului excesiv pe dispozitive” sunt aplicațiile clasice de control parental. Utilizarea acestor instrumente naște însă, de cele mai multe ori, nemulțumire în tabăra copiilor, care își simt intimitatea invadată și care nu acceptă impunerea dorinței părinților în raport cu timpul lor pe telefon sau pe alte device-uri. 

Pentru a schimba paradigma controlului parental și pentru a promova o relație armonioasă între copii și părinți, compania ieșeană SABS a lansat Tutorina, prima aplicație de smart parenting și echilibru digital 100% românească. Creată cu sprijinul specialiștilor în psihologie infantilă și educație pedagogică, Tutorina este o aplicație complexă, ce oferă părinților o suită completă de instrumente pentru a crea un mediu sigur și propice dezvoltării copiilor.

Tutorina se poziționează ca partener de încredere pentru părinții moderni. Ea se adresează întregii familii, promovând înțelegerea reciprocă, medierea și negocierea între părinți și copii. 

Prin intermediul Tutorina, se dorește crearea unui echilibru între activitățile online și timpul petrecut în familie, offline. Această aplicație este disponibilă pentru Android si IOS, iar primii 1000 de utilizatori înregistrați pe www.tutorina.com vor beneficia de un abonament gratuit timp de un an.

Ce beneficii oferă Tutorina?

Tutorina reprezintă un pas înainte în domeniul tehnologiei românești, adresându-se nevoilor părinților moderni și contribuind la dezvoltarea armonioasă a copiilor în era digitală. Totodată, în ceea ce privește designul și funcționalitățile, răspunde nevoilor și exigențelor utilizatorilor de toate vârstele, oferind: 

Negociere cu blândețe: Mecanismul aplicației este conceput pentru a încuraja relațiile armonioase dintre părinți și copii, printr-un acord digital, agreat de ambele părți implicate.

Filtrarea conținutului: Tutorina pune la dispoziția părinților un mecanism de filtrare pentru a gestiona accesul la conținutul online inadecvat. 

Monitorizarea și filtrarea aplicațiilor: Părinții pot obține informații despre aplicațiile pe care le folosesc copiii lor și pot stabili limite de timp specifice sau pot gestiona direct accesul la anumite aplicații. 

Localizare: Tutorina oferă urmărirea în timp real a dispozitivului utilizat de copil, permițând părinților să știe în orice moment unde se află copilul lor. De asemenea, părintele poate seta anumite zone de siguranță și va fi notificat cînd copilul intră sau iese din perimetrul acestora.

Rapoarte și informații: Aplicația generează rapoarte și analize detaliate despre timpul petrecut pe ecran, utilizarea aplicațiilor și istoricul activităților, oferind astfel părinților informații valoroase pentru a înțelege mai bine comportamentul digital al copiilor lor.

Funcție educațională: Dotată cu un modul educațional, aplicația adaptează experiențele de învățare la nevoile individuale și la stilul de învățare al fiecărui copil.  

Motivarea copiilor:  Aplicația utilizează un sistem de progresie care îi motivează pe copii să deblocheze niveluri, să câștige insigne și să atingă niveluri avansate.

Crearea unui echilibru: Tutorina își propune să creeze un ecosistem digital armonios în care copiii pot explora, învăța și crește, în timp ce părinții pot echilibra în mod proactiv activitățile online cu timpul petrecut cu familia, offline.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de Stat, prin Programul Operațional Competitivitate. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro .

Din aceiași categorie

Back to top button