Flatsome – Cea mai bună temă pentru un magazin online bazat pe WordPress

După o experiență de 7 ani în domeniul dezvoltării site-urilor bazate pe WordPress; Flatsome este prima temă care m-a impresionat cu adevărat, în special datorită page builder-ului ( UX Builder ), care face din această temă una foarte flexibilă, ușor de folosit și 100% mobile responsive.

Flatsome este o temă destul de rapidă, cu un cod curat și cu multe opțiuni, care îți permit să faci un site foarte atractiv vizual și care vinde foarte bine, acesta fiind scopul final.

Flatsome UX Builder

UX Builder este unul dintre cele mai flexibile și ușor de folosit buildere, în partea stângă este poziționat meniul din care vei alege elementele folosite în temă sau chiar un landing page demo iar în partea dreaptă vei avea un preview al paginii, unde vei vedea în timp real toate modificările pe care le vei face, tot în partea dreapta ai și un preview mode pentru desktop, tabletă și telefon, pentru a fi sigur că pagina ta este 100% mobile responsive.

O opțiune extrem de utilă este funcția de undo și redo, care te ajută să revi la design-ul anterior în cazul în care greșești ceva sau îți plăcea mai mult înainte de modificări.

Flatsome Studio

Un ajutor foarte mare, în special pentru cei mai puțin tehnici, este oferit de Flatsome Studio, un loc unde poți găsi elemente precum call to action, bannere, testimoniale și chiar landing page-uri intregi, pe care le poți customiza în funcție de ce ai tu nevoie.

Flatsome Studio poate fi găsit în UX Builder, atunci când vrei sa adaugi un element nou, poți selecta să intri în Studio și să imporți elementele de care ai nevoie.

Flatsome UX Blocks

UX Blocks este o opține foarte utilă, care te ajută să creezi elemente custom, precum bannere, butoane, etc. pe care apoi le poți plasa printr-un shortcode oriunde în site. Cu ajutorul UX Blocks poți face chiar o pagină de produs custom, pe care apoi din setări o selectezi ca pagină de produs, în acest fel pagina ta de produs va arăta exact cum îți dorești.

Flatsome Header

În setările temei vei găsi opțiunea de header, care este una foarte bună și te ajută să ai un header custom, exact cum vrei tu, printr-un simplu drag&drop poți trage logo-ul in stanga, centru sau dreapta, la fel și cu restul elementelor pe care le vrei în header, preum meniu, butoane social media, date de contact, bannere, în cazul în care vrei să integrezi reclame vizuale.

O altă setare foarte utilă pentru un web developer este funcția de custom CSS, tema având direct integrat CSS field pentru desktop, tabletă și telefon, lucru care te ajută să nu mai scrii CSS pentru fiecare device în parte, adăugând break point-uri.

În cazul în care dorești să adaugi scripturi custom, precum Google Analytics sau Facebook pixel, nu mai este nevoie să instalezi un plugin pentru asta, tema având această funcție integrată în Flatsome – Advanced – Global Settings, unde poți adăuga scripturi în header sau footer, în funcție de cum preferi.

Tema oferă și cateva opțiuni de performanță, precum Lazy Load Images sau Preload Pages, care preîncarcă pagina chiar înainte ca userul să dea click pe link.

Recomand Flatsome?

Folosesc Flatsome de aproximativ 2 ani și pot spune că este tema mea preferată, ea fiind destinată magazinelor online, dar datorită UX Builder poți crea și site-uri de prezentare perfecte, 100% mobile responsive și rapide, limita fiind doar imaginația ta.

Flatsome, este o temă premium și poate fi cumparată de pe Themeforest la prețul de 59$, având până acum 112,661 de vânzări fiind una dintre cele mai vândute teme din acest marketplace.

În concluzie, recomand această temă, din punctul meu de vedere fiind una dintre cele mai bune tema existente pentru WordPress.

Poate te interesează și: Top 10 plugin-uri de optimizare imagini pentru un site bazat pe WordPress

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close