Cursuri de inot la bazin Steaua

La bazinul de inot Steaua din Bucuresti, pasionatii de sporturi de apa pot sa practice ceea ce le place mai mult aproape zilnic. Acest bazin este deschis si ofera abonamente foarte avantajoase chiar si pentru cei care inca nu stiu sa inoate.

Pe site-ul https://www.initiereinot.com/cursuri-inot-bazin-steaua = https://www.initiereinot.com/cursuri-inot-bazin-steaua sunt expuse toate informatiile necesare cu privire la cursurile de inot.

 De ce sa inveti sa inoti?

In primul rand, inotul este unul dintre cele mai sanatoase sporturi ce pot fi practicate la orice varsta. Spre deosebire de crossfit sau bodybuilding, inotul ofera o dezvoltare armonioasa a corpului, iar pentru cei cu probleme reumatice este cea mai buna terapia. Datorita faptului ca apa poate sa suporte la suprafata pana la 90% din greutatea inotatorului, inotul este cel mai bun, mai ales pentru copii, deoarece le ofera sansa de a-si dezvolta abilitatile, de a stapani coordonarea si de a castiga incredere in sine.

La inceput, si eu am fost putin sceptic despre abonamentul pentru cursuri de inot, deoarece ma gandeam ca nu voi putea niciodata sa urmez un astfel de program, avand in vedere programul de munca. Insa, am decis sa incerc o luna si, dupa ce am vorbit cu antrenorii de inot de la bazinul Steaua, am reusit sa imi formez un program sanatos. In fiecare zi am inceput sa vin sa inot in fiecare zi pentru aproape 2 ore. Cateodata stateam si mai mult in piscina, iar antrenorii m-au ajutat sa dobandesc si alte stiluri de inot pe care nu le-as fi invatat de unul singur. Inotul este cu adevarat cel mai util sport pe care il poate practica o persoana, deoarece nu numai ca este benefic pentru sanatate, dar iti ofera o abilitate in plus. Inotul iti poate salva viata in unele situatii, iar controlul respiratiei este esential pentru o capacitate de concentrare si mai mare.

Ce am invatat de la mersul la piscina? 

Inotul are efecte relaxante, deoarece apa te face sa te simti usor si permite ca inima ta sa se odihneasca. Inotul practicat intr-un mod relaxat reduce stresul si depresia.

Inotul este, de asemenea, un antrenament cardiovascular. Astfel de sesiuni iti imbunatatesc starea de spirit si iti cresc increderea in tine. Acest lucru se datoreaza faptului ca atunci cand inoti, produci mai multa serotonina hormonala.

Eforturile facute in timpul inotului iti ofera mai multa energie decat crezi. De multe ori, dupa sport, ai mai multa energie decat cu o ora mai devreme, cand te-ai saturat de la serviciu. Per total, inotul iti imbunatateste sanatatea mentala si fizica.

Sanatatea ta generala depinde, de asemenea, de calitatea somnului, deoarece corpul si mintea se repara si se regenereaza peste noapte. Prin urmare, sa dormi bine este crucial si un antrenament bun te ajuta. Un efort (intens) elibereaza hormonii care apoi duc la o odihna mai buna pe timpul noptii. Deoarece apa dintr-o piscina exercita mai multa presiune decat aerul din afara apei, sangele va curge mai usor spre inima. Drept urmare, vei fi cu 10 – 15% mai putin stresat!

Inotul iti va permite sa arzi la fel de multe calorii ca si cum ai alerga cu o viteza de 10 km / h. In jumatate de ora de inot, vei consuma cu usurinta 300 kcal.

Inotul este un sport cu impact redus, ceea ce inseamna ca aceasta activitate este benefica pentru muschii, tendoanele si articulatiile tale. In apa, cantareasti cu 90% mai putin si, prin urmare, va fi mai simplu sa faci unele miscari! Acesta este motivul pentru care sportivii raniti incep adesea sa lucreze pentru a-si reveni intr-o piscina.

Daca inotul iti imbunatateste starea fizica si arde grasimile, acesta merge  mana in mana cu antrenamentul de rezistenta si antrenamentul cu greutati. Apa iti ofera aceasta rezistenta. Prin urmare, inotul iti va permite sa construiesti masa musculara. 

Daca variezi si tipurile de inot, antreneaza-ti muschii in moduri diferite. Astfel, acest sport te ajuta sa iti dezvolti un corp echilibrat si va corespunde unui antrenament fizic integral si ideal.

Ca si alte forme de exercitii cardiovasculare, inotul reduce tensiunea arteriala si nivelul de colesterol si, prin urmare, riscul bolilor cardiovasculare. Pentru a face acest lucru, trebuie sa inoti de cel putin trei ori pe saptamana timp de 30 de minute.

 Medicii recomanda frecvent pacientilor cu astm sa inoate, de preferinta intr-o piscina interioara. Clima calda si umeda este mai buna pentru caile respiratorii decat aerul exterior mai uscat. De asemenea, in interior, cantitatea de polen din aer este limitata, ceea ce este bun pentru persoanele cu astm si febra de fan. Din punct de vedere general, inotul ofera avantaje pacientilor astmatici. Creste capacitatea plamanilor si imbunatateste respiratia, care sunt deosebit de benefice pentru aceste persoane. Daca faci sport in mod regulat, ai o capacitate pulmonara mai buna. Aceasta observatie nu este prerogativa inotatorilor: ea se aplica tuturor sporturilor. De exemplu, daca mergi la inot o data pe saptamana, vei observa rapid ca vei respira mai usor cand urci o scara.

Pentru mai multe informatii, acceseaza initiereinot.com

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close