Statistici despre automobile

Știați că puteți angaja pe cineva care să vă scoată dintr-un blocaj de trafic in tarile straine? Povestea este adevarata si probabil ca  vă va face să vă doriți să avem acel serviciu în Romania! 

În lume există peste un miliard de mașini. Aproximativ ¼ dintre ele sunt situate în Statele Unite. În prezent, în China există 154 de milioane de mașini,cifra care este de 20 de ori mai mare decât totalul lor din 1987.

Aceasta este o veste bună pentru industria auto, dar există și probleme de siguranță. Capacitatea rutieră a Chinei a crescut de 3,4 ori doar din 1987. Drumurile aglomerate au devenit atât de frustrante încât poți angaja pe cineva să te salveze dintr-un blocaj de trafic din China.

Marea recesiune a determinat scăderea vânzărilor de automobile cu 36% din 2007 până în 2009. Majoritatea americanilor erau prea îngrijorați să-și piardă locul de muncă pentru a lua în considerare înlocuirea vehiculului lor. Această teamă a dus la o salvare a Ford, GM și Chrysler.

Foarte puțini șoferi au cumpărat mașini noi în timpul crizei economice si mult mai multi au apelat la serviciile de inchiriei auto din oras si de la aeroport, ceea ce a determinat vârsta medie a vehiculelor americane să urce într-un ritm record. Se estimează că această medie va crește până la 11,7% până în 2019, dar din motive mai bune – mașinile moderne sunt mai bine făcute 

Drumurile au devenit atât de congestionate încât cetateanul obișnuit este blocat în trafic pentru echivalentul unei săptămâni de lucru în fiecare an. Este chiar mai rău în orașele mari, unde navetiștii petrec până la 67 de ore în trafic. Acesta este un lucru crunt, deoarece cercetările arată că persoanele cu cele mai lungi navete au cea mai mică satisfacție în viață.

Un studiu realizat pe soferii de camioane a constatat că șoferii care trimit mesaje și conduc sunt de 23 de ori mai predispusi sa creeze accidente. Majoritatea șoferilor au petrecut cinci secunde uitându-se la telefonul lor înainte de un accident. Nu sună ca o problemă mare. Este.

Conducand masina in afara orasului parcurgeti lungimea unui teren de fotbal la fiecare cinci secunde când conduceți cu viteză mare. Soferii sunt sfatuiti sa puna telefonul mobil intr-un loc izolat. Mesajele text sunt mai puțin tentante atunci când telefonul este la vedere. 

Din aceiași categorie

Back to top button