Cum sa incepeti o afacere de reseller hosting in 5 pasi simpli

Afacerile au ca scop in general generarea de venituri iar modelul de afaceri potrivit poate duce la cresterea profiturilor. In era digitala actuala aproape toata lumea este online – fie ca este vorba de platforme de socializare, de producatori de tractoare, de mobila sau de orice altceva, de bloggeri, lanturi hoteliere, etc. Gazduirea web devine prin urmare o optiune din ce in ce mai populara iar o afacere de reseller hosting este un  model de afaceri viabil. 

Ce inseamna „reseller de gazduire web”?

Reseller hosting (sau reseller gazduire web) este un tip de gazduire web care consta in inchirierea unor resurse online pe care sa le revindeti sub o forma personalizata. Cu alte cuvinte, in calitate de revanzator (reseller), oferiti pentru inchiriere resurse de gazduire web cum ar fi CPU, RAM, spatiu de stocare virtual catre diferiti clienti sau mai pe scurt, le permiteti clientilor sa va utilizeze contra cost resursele, generand astfel profit.

Daca sunteti o companie care ofera si alte servicii web, adaugarea unui serviciu de gazduire web in portofoliul dvs., poate aduce noi venituri si clienti, contribuind la o crestere durabila a afacerii dvs. Un serviciu de gazduire web poate aduce noi fluxuri de venituri si servicii pe care sa le oferiti clientilor dvs. noi sau existenti. 

Cum sa incepeti o afacere de reseller de gazduire web – Instructiuni pas cu pas

1. Stabiliti care este publicul dvs. tinta

Ati stabilit deja nisa afacerii dvs. este momentul sa va gasiti publicul tinta. Stabiliti cui doriti sa va adresati: dezvoltatorilor web, antreprenorilor online, blogger-ulor, etc. Odata ce ati stabilit cine este publicul tinta, puteti trece la alegerea unui plan de reseller hosting adecvat.

Definiti-va obiectivele comerciale cu privire la modul in care intentionati sa va dezvoltati afacerea si baza de clienti. In functie de aceasta, puteti alege un pachet de reseller gazduire web de calitate de la un furnizor de gazduire web profesionist precum HostX.ro.

2. Alegerea companiei de gazduire web pentru afacerea dvs. de reseller hosting

Alegerea furnizorului de gazduire web are o importanta vitala pentru obiectivele dvs. de afaceri. Caracteristicile oferite de compania de gazduire web aleasa trebuie sa fie in conformitate cu ceea ce doriti sa le oferiti clientilor dvs.

Preturile, aplicatiile software, asistenta pentru clienti, gestionarea comenzilor sunt cateva dintre caracteristicile pe care ar trebui sa le luati in considerare cand alegeti compania de gazduire web.

O modalitate de a va asigura ca alegeti gazda web potrivita este sa faceti cercetari amanuntite. Puteti incepe cu citirea recenziilor, verificarea canalelor de socializare, compararea modelelor de preturi si a altor surse – dar in realitate cea mai buna metoda este sa discutati cu clienti existenti.

3. Stabiliti un buget

Un buget mare nu inseamna ca veti avea o afacere de succes fiind important sa investiti corect. Atunci cand alegeti compania de gazduire web ale carei servicii de hosting le veti vinde mai departe, alegeti-o pe cea care se potriveste bugetului dvs.

Majoritatea conturilor de reseller hosting sunt scalabile astfel incat sa va puteti extinde pe masura ce lista dvs. de clienti creste. Deoarece gazduirea web este un serviciu virtual scalarea se face rapid si de obicei doar prin plata diferentei de pret intre serviciul curent si cel nou.

4. Stabiliti preturile

Preturile sunt importante. Daca pachetele dvs. au preturi mult peste concurentii dvs. sau din contra, stabiliti preturi foarte mici, veti fi in pierdere. Fie va veti pierde clientii fie veti suporta pierderi in loc de profit.

Asigurati-va ca stabiliti preturile in mod corect (nici mari, nici mici) astfel incat sa puteti obtine atat clienti noi, cat si profit. Si puteti oricand sa va cresteti preturile ulterior, odata ce v-ati stabilizat pe piata ca afacere.

Asigurati-va intotdeauna ca nu percepeti un pret mai mare decat este necesar. Tineti o evidenta a preturilor si ofertelor concurentilor.

5. Promovati-va afacerea

Nu in ultimul rand, promovarea! Marketingul afacerii dvs. este unul dintre cei mai importanti pasi pentru gasirea clientilor. Dupa ce va creati un website, adaugati informatii relevante pentru a putea fi indexate de motoarele de cautare. Luati in calcul utilizarea cuvintelor cheie bazate pe SEO pentru a va ajuta la indexare si casificare in motoarele de cautare.

Configurati-va prezenta pe retelele sociale si investiti in publicitate. Odata ce aveti o baza de clienti suficient de mare puteti incepe chiar sa trimiteti e-mailuri si sa va concentrati pe campaniile de marketing prin e-mail, sa creati un blog, sa faceti videoclipuri, si multe altele.

Concluzie

O afacere reseller gazduire web poate fi serviciul perfect pe care sa il adaugati in portofoliul dvs., deoarece va poate ajuta sa va dezvoltati afacerea. In plus, clientii dvs. vor fi multumiti sa aiba toate serviciile legate de website in acelasi loc, si o singura persoana de legatura. Chiar daca sunteti un start-up, este o modalitate excelenta de a castiga bani!

Din aceiași categorie

Back to top button