Cele mai frecvente greseli in startul unei afaceri mici

In momentul in care decizi ca vrei sa pui bazele unei noi afaceri in industria HoReCa, este foarte important sa ai cateva puncte de plecare clar formulate in minte, bazate pe un scop bine definit. Pentru a nu cunoaste esecul inca din primele momente de existenta pe piata, este foarte important sa incerci pe cat posibil sa eviti o serie de greseli. Printre cele mai frecvente dintre acestea se numara:

Nu setezi obiective smart

La baza oricarei strategii reusite stau o serie de obiective formulate intr-o maniera smart, spun specialistii. Acest acronim englezesc defineste o serie de valori pe care obiectivul ar trebui sa le intruneasca pentru a fi atins. Acesta trebuie sa fie Specific, Masurabil, Realizabil, Relevant si incadrat intr-o anumita perioada de Timp. Cu alte cuvinte, trebuie sa defineasca o actiune clara, ce poate fi realizata cu resursele disponibile ce trebuie atinsa intr-un interval de timp clar stabilit, al carui rezultat sa aduca beneficii considerabile pentru afacere. Omiterea unuia sau mai multora dintre acesti factori poate duce la scaderea sanselor de succes.

Subestimarea produselor sau serviciilor oferite

Pentru a putea avea succes in orice domeniu, este foarte important sa cunosti adevarata valoare a ceea ce ai de oferit. In momentul in care te compari in permanenta cu concurenta si nu acorzi suficient credit produselor si serviciilor proprii, vei avea tendinta sa induci si clientilor aceleasi perceptii.

Foarte important este sa faci tot posibilul sa oferi tot ce ai mai bun, sa constientizezi acest lucru si sa actionezi ca fiind cel mai bun de pe piata. Clientii vor simti aceasta incredere si vor vrea sa o experimenteze. Aceasta poate fi o strategie extrem de eficienta prin care sa atragi clienti, pe care, ulterior, prin calitatea serviciilor oferite, sa ii fidelizezi.

Neglijarea noilor tehnologii

O afacere care pastreaza vii traditiile si obiceiurile are un farmec aparte, insa acest aspect nu trebuie sa le impiedice sa isi imbunatateasca serviciile prin adoptarea unor tehnologii specifice. In secolul in care traim exista numeroase softuri care sa te ajute sa iti imbunatatesti activitatea in cel ai bun mod, fara ca experienta propriu-zisa sa fie afectata in vreun fel.

Sa nu stii cum arata clientul tau ideal

Una dintre cele mai mari erori pe care le poate face un brand, indiferent de aria pe care activeaza, este sa nu aiba clar stabilit un profil al clientului ideal. Fara a sti cine este, ce valori are, ce isi doreste sau ce apreciaza, nu vei putea sa iti pliezi serviciile pe aceste aspecte. Acest lucru va conduce la imposibilitatea de a creiona relatii veridice cu acestia, fapt ce i-ar putea determina sa se reorienteze catre alt brand care este mai atent in aceasta privinta.

Sa nu alegi un soft de gestiune modern

In ceea ce priveste activitatea interna, un program de gestiune poate reprezenta cel mai bun aliat in vederea unui drum lin catre succes. Gestiunea stocurilor este exact acel element de care aveti nevoie pentru a avea control deplin asupra efortului depus. Veti putea evita situatiile in care va loviti de lipsa anumitor produse si veti avea control asupra bugetului, dat fiind faptul ca va genereaza o imagine clara asupra a ceea ce detineti deja.

Un astfel de soft de gestiune veti gasi la S2S Technologies, unde este adaptat in functie de natura afacerii. Programele Imperial sunt configurate in asa fel incat sa ofere solutii practice si eficiente tuturor business-urilor ce activeaza in industria HoReCa sau in domeniul de retail.

Evitand aceste greseli, va veti putea dezvolta afacerea in directia dorita, cu un plus de ajutor dat de softul de gestiune a stocurilor.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close