Cum să îți monetizezi blog-ul prin marketing afiliat

Monetizare pentru Blog prin Marketing Afiliat

Atunci când ai un blog la început de drum, ești într-o continuă căutare pentru a găsi metode de monetizare pentru blog-ul tău, chiar dacă muncești la el din pasiune, munca trebuie răsplătită. În acest articol am să îți vorbesc despre una dintre cele mai eficiente metode de monetizare și anume Marketing Afiliat.

Ce înseamnă Marketing Afiliat?

Cei care dețin un blog, scriu articole constant despre fel de fel de produse cumpărate și testate de ei; Tot ce trebuie să faci este să plasezi un link de afiliat în articolul tau, dacă de exemplu vorbesti despre un telefon nou apărut pe piață, poți lua link-ul produsului de pe un magazin online pe care vrei sa îl promovezi și să îl inserezi în articol, recomandat chiar în cuvântul cheie, care în acest caz este numele telefonului, atunci cand vizitatorul dă click pe link-ul de afiliere, el va fi redirecționat către magazinul la care face referire link-ul respectiv, iar daca acesta și cumpără ceva, tu vei primi un comision, comisionul diferă de la produs la produs..

Pentru a putea converti link-uri este nevoie să te înscrii pe o platformă de Marketing Afiliat. În România sunt două platforme foarte mari, îți recomand să te înscrii în ambele, pentru ca unele magazine le vei găsi doar într-o platformă.

Cele două platforme sunt 2Performant și Profitshare mai sunt și alte platforme, dar acestea două sunt singurele cu care lucrez, alte platforme nu pot recomanda pentru că nu le-am testat.

Suma minimă de retragere

Suma minimă de retragere din cont a banilor este de 100 de lei, în cazul ambelor platforme.

Din Marketing Afiliat se pot face bani foarte buni, nu vei deveni milionar, dar poți ajunge să câștigi sume destul de mari lunar, dar ca să ajungi acolo trebuie să muncești, să scrii articole de calitate care să atragă vizitatori, pentru că este evident, ca să vinzi ai nevoie ca oamenii sa de click pe link-ul tău.

Avantajul acestui tip de monetizare este că se poate face și off site, adică poți converti link-uri și să le postezi direct pe Facebook sau alte rețele sociale, de asemenea poți promova link-urile direct prin Facebook ads, dar trebuie să fii atent, pentru că nu toate magazinele online acceptă promovare platită.

Această metodă de monetizare este una testată și de încredere, tot ce trebuie să faci este sa te informezi bine și să muncești.
2performant.com

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close