Ce beneficii ofera gama moderna de aparate de aer conditionat diverselor medii de lucru?

Aparatele de aer conditionat nu mai sunt de mult timp o optiune pentru imbunatatirea confortului, ci au devenit sisteme absolut necesare pentru desfasurarea eficienta a activitatilor de zi cu zi in majoritatea zonelor din Romania. Clima s-a schimbat vizibil in ultimii ani, iar marile orase s-au transformat in zone deosebit de fierbinti pe tot parcursul verii.

Cea mai importanta sursa de incalzire a locuintelor si spatiilor de lucru in perioada verii este soarele. Lumina soarelui poate incalzi atat prin patrunderea directa in incapere, cat si prin intermediul peretilor. In functie de dispunerea imobilului, peretii acestuia pot acumula caldura pe parcursul zilei, iar acea caldura este eliberata inauntru in timpul noptii.

Astfel, temperaturile din multe incaperi si spatii interioare pot deveni foarte incinse, generand disconfort constant. Din punctul de vedere al eficientei profesionale, un mediu de lucru cu temperaturi ridicate poate scadea drastic productivitatea echipei, astfel incat gama de aparate de aer conditionat ofera solutii tehnice pentru orice tip de spatiu interior.

Pe langa caldura generata de lumina soarelui, persoanele dintr-un mediu interior (si eventualele animale de companie) pot genera caldura. Cand vine vorba de un mediu de lucru, numarul mare de persoane care folosesc spatiul interior va creste rapid temperatura.

In plus, diferitele aparate si dispozitive electrice folosite vor contribui la scaderea gradului de confort termic prin generarea de caldura. Din acest punct de vedere, singura solutie tehnica pentru a asigura eficienta intr-un mediu activ de lucru este instalarea unor aparate de aer conditionat. Iata ce beneficii ar putea oferi acestea!

Cresterea eficientei de lucru

Confortul si capacitatea de lucru a oamenilor sunt strans legate. Atunci cand temperatura din incapere este peste limita confortului, membrii echipei isi pierd capacitatea de concentrare, atentia si rabdarea. In plus, oboseala survine mai rapid in mediile incinse, fie ca e vorba de oboseala fizica sau psihica.

Tocmai de aceea, gamele moderne de aparate de aer conditionat ofera functii deosebit de avansate pentru a asigura confortul. Unele modele au senzori care monitorizeaza numarul de persoane din incapere, dimensiunile incaperii si chiar tipul de activitate, reusind sa asigure pastrarea unei temperaturi optime.

Protejarea sanatatii persoanelor

Cele mai multe birouri si spatii de lucru nu sunt aerisite in mod ideal, iar ventilarea este foarte importanta pentru improspatarea aerului. Din acest punct de vedere, aparatele de aer conditionat vor prelua si sarcina circularii aerului din spatiul interior. Aerul tratat introdus in incapere este filtrat, astfel incat nu va contine alergeni, bacterii sau noxe, iar filtrele echipamentelor moderne de climatizare sunt deosebit de performante. Astfel, sanatatea membrilor echipei va fi protejata.

Diminuarea zgomotului

Pentru a ventila corespunzator un spatiu interior, ferestrele trebuie deschise larg penru o perioada mai lunga de timp, insa majoritatea birourilor si spatiilor de lucru sunt amplasate in zone “aglomerate” ale orasului. Astfel, pe langa aerul poluat, zgomotul produs de mediul exterior poate contribui la disconfortul personalului. Aparatele de aer conditionat sunt alternativa silentioasa, astfel incat functionarea echipamentelor moderne nu produce zgomot in incapere.

Marii distribuitori de echipamente de climatizare, precum Vollmax, iti pun la dispozitie o multitudine de solutii tehnice ideale pentru orice activitate profesionala si orice tip de spatiu. In plus, gamele moderne de sisteme de climatizare au performante deosebite si iti ofera control total asupra confortului din spatiul interior, chiar si atunci cand nu esti acolo.

Aplicatiile mobile, filtrele avansate, motoarele economice si agentii frigorifici prietenosi cu mediul inconjurator sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa asiguri chiar de azi confortul necesar in mediul de lucru prin instalarea unor aparate de inalta calitate.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close