Ce este blefaroplastia cu laser CO2

Ochii sunt oglinda sufletului. Nu degeaba ochii au fascinat mereu pictori, poeti si muzicieni inca din cele mai vechi timpuri. Au fost scrise piese nemuritoare in care ochii sunt amintiti ca elemente esentiale ale puteriii, seductiei si iubirii.

Shakespeare, Byron sau Milton sunt cateva dintre geniile lumii care au folosit motivul ochilor in operele lor. Atunci cand cunoastem o persoana, ochii si privirea acesteia sunt primele lucruri care ne frapeaza. Insa, ochii, ca orice alta parte a corpului, imbatranesc cu trecerea timpului. In special pielea din jurul lor, mai bine zi pleoapele incep sa spuna varsta pe care o avem. Daca facem excese, acestea imbatranesc inainte de vreme.

Din fericire, tehnologia din ziua de azi ne permite sa ne “luptam” cu natura si sa incetinim procesul de imbatranire. Acest lucru se poate face printr-o interventie numita blefaroplastie.

O astfel de interventie poate fi facuta la Clinica Dr. Gad Renert. Informatii pot fi gasite pe https://www.dr-renert.com/portfolio/blefaroplastia-cu-laser.

Ce este aceasta blefaroplastie?

Este o interventie chirurgicala care va permite sa indepartati excesul de piele, portiuni de muschi relaxati si exces de grasime care deseori deformeaza pleoapele superioare, de obicei incepand cu varsta de 35 de ani.

Operatiile conventionale utilizeaza bisturiul ca instrument de taiere in timp ce la Clinica Dr. Gad Renert se foloseste noua tehnologie cu laser CO2. Laserele CO2 sunt dispozitive extrem de sofisticate capabile sa emita o lumina extrem de puternica pentru o perioada de timp controlata de un sistem computerizat complex.

Fasciculul laser poate fi redus la un diametru de 0,1 – 0,2 mm si poate inlocui elegant bisturiul conventional in tesaturile de taiere, fara a fi nevoie sa exercite nicio presiune. Lumina laserelor CO2 interactioneaza selectiv cu apa prezenta oriunde in tesuturi. Apa isi franeaza brusc calea si franarea genereaza, la punctul de impact, o caldura intensa care o determina sa-si depaseasca temperatura de fierbere, vaporizand tesuturile instantaneu.

Practic, nu exista sangerare si chirurgul poate mentine intotdeauna un control excelent asupra situatiei anatomice in timpul operatiei.

Ce beneficii are blefaroplastia cu laser?

Blefaroplastia cu laser CO2 permite indepartarea completa a tuturor tesuturilor responsabile de ingreunarea si deformarea pleoapei superioare. Cu toate acestea, nu este in masura sa ridice pozitia sprancenelor. Practic toata interventia chirurgicala se efectueaza fara instrumente de taiere bazandu-se doar pe actiunea laserului.

Reconstituirea chirurgicala este, de asemenea, mai usoara dupa incizia cu laser CO2. Prin reducerea manipularii tesuturilor, cursul post-operator este mai usor, prezentant o umflatura mai mica si reducerea drastica a hematomelor. Estetica ochiului este imbunatatita, iar aspectul este mai deschis si relaxat. 

Blefaroplastia superioara asistata de laser este o interventie testata si eficienta pentru a elimina, in modul cel mai „anatomic” posibil, excesele de piele, muschi si grasimi care, cum spuneam, ingreuneaza pleoapele superioare.

Inciziile cu laser nu sunt foarte vizibile si se imbina cu pliurile normale ale pielii. Chirurgul elimina complet excesul de piele sau elimina excesul de grasime care impinge pleoapa superioara spre exterior. Incizia pielii este suturata cu fire aproape invizibile. In cazurile de relaxare combinata a pleoapelor inferioare, interventia poate include, de asemenea, blefaroplastia inferioara asistata de laser, care poate fi efectuata in cadrul aceleiasi sesiuni de operare.

Cum functioneaza?

Blefaroplastia superioara cu laser CO2 permite distrugerea, prin vaporizarea acumularilor de grasimi care deformeaza pleoapele, elimina definitiv pielea si muschiul relaxat. Datorita unei suturi precise, mascate in interiorul ridurilor naturale ale pleoapei, procesele de vindecare interne si externe reconfigureaza o anatomie noua, mai eleganta.

Depunerea noua de colagen si elastina confera in sfarsit zonei operate un aspect mai tineresc si functional.

Interventia poate fi contraindicata la pacientii cu functie tiroidiana insuficienta, secretie lacrimogena insuficienta si diabet.

Tratamentul este relativ bland, insa necesita o pregatire preoperatorie adecvata. O examinare a ochilor, o serie de teste de laborator, o reducere a fumatului si o suspendare a medicamentelor care afecteaza coagularea sangelui sunt examinari de rutina. Pacientii trebuie sa fie supusi profilaxiei antibacteriene.

Pe langa o documentatie fotografica preoperatorie, fiecarui pacient i se face o documentare completa a datelor sale generale si a celor referitoare la situatia sa in ceea ce priveste sanatatea. Medicul studiaza apoi cu atentie designul ochiului si cel al pleoapelor, identificand pliurile naturale. El continua apoi sa marcheze linia de incizie chirurgicala verificand simetria acesteia. O anestezie locala este practicata usor numai pe zonele care urmeaza sa fie operate. Sedarea intravenoasa administrata de un anestezist permite pacientului sa se relaxeze complet.

Cat dureaza?

Odata ce corectarea este completa, activitatea tesutului sintetic ramane activa aproximativ 4-6 luni. Majoritatea pacientilor experimenteaza o ameliorare vizibila timp de mai multi ani. Stilul de viata (nutritie, activitate fizica, expunere la soare, bronzare artificiala, fumat) si precautiile implementate pentru a incetini progresul varstei influenteaza foarte mult durata efectelor pozitive. Cu toate acestea, este posibil sa se previna aparitia unor semne de imbatranire prin adoptarea unei serii de strategii de tratament care includ: tratament cu toxina botulinica, tratament cu acid hialuronic si multe altele. 

Rezultatele corective sunt vizibile treptat pe parcursul a 2-3 luni si apoi se stabilizeaza dupa 6-8 luni. Reglarea normala a cicatricilor dureaza de obicei 6 luni la 1 an.

Cat costa?

Costurile pentru consultarea initiala si pentru tratamente sunt rezonabile in raport cu nivelul de calitate oferit de Clinica. Preturile depind de amploarea si tipul de interventie, de timpul de executie si de dificultatea tehnica a tratamentelor individuale. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close