Alege cele mai bune implanturi dentare!

Sanatatea orala reprezinta un aspect extrem de important in buna functionare a corpului. Problemele dentare se pot agrava in lipsa tratamentului, iar asta poate duce la o serie de alte probleme care apar ca un domino.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai probleme dentare?

Problemele dentare pot fi de mai multe feluri. Cele mai frecvente sunt cariile, dar si gingivita. Aceasta din urma este afectiunea precursoare a unei boli mult mai grave. Placa bacteriana si tartrul pot afecta dintii si gingiile atat de grav, incat se poate ajunge chiar la caderea acestora. Parodontoza este afectiunea dentara care poate duce la caderea dintilor.

Lipsa dintilor poate avea loc si ca urmare a unei infectii sau a unei carii foarte avansate. In cazul in care radacina nu mai poate fi salvata, dintii nu mai pot fi inlocuiti decat prin implanturi dentare sau proteze.

Tratamentul cu implanturi dentare reprezinta acea procedura prin care un surub realizat dintr-un material extrem de rezistent va fi implantat in gingie si va tine loc de radacina. Ulterior, dintele fals va fi montat pe implant.

Este imperativ sa apelezi la ajutor de specialitate atunci cand iti lipsesc dinti. Lipsa acestora determina miscarea dintilor sanatosi. Acest lucru poate avea un impact negativ atat asupra digestiei, care nu se mai poate realiza eficient din cauza masticatiei gresite, dar si asupra fizionomiei. Anatomia fetei se modifica in timp, iar fata poate capata un aspect de imbatranire prematura.

Nu este indicat sa astepti prea mult, deoarece dintii ramasi incep sa se miste foarte repede. Daca initial miscarea nu va fi sesizabila, treptat vei constata ca acestia incep sa devina strambi. Asta afecteaza calitatea si eficienta periajului, ceea ce poate duce la aparitia unor carii greu accesibile, deci greu de tratat.

Ce implanturi dentare se gasesc pe piata?

In cadrul clinicii specializate Dental Premier, vei putea opta pentru urmatoarele tipuri de implanturi:

– Implant Inno

– Implant Bredent

– Implant Megagen

– Implant Nobel Biocare

– Implant subperiostal personalizat

Tratamentul cu implanturi dentare se alege in functie de problema cu care pacientul se prezinta la cabinet. Implanturile prezinta o serie de avantaje:

imbunatatesc aspectul estetic al zambetului si fetei;

ofera senzatia de dinti naturali;

ajuta la evitarea slefuirii dintilor sanatosi (spre deosebire de resturarile cu punti dentare traditionale);

ajuta la recapatarea functiei masticatiei, prevenind aparitia problemelor gastrice;

ajuta la disparitia defectelor de fonatie;

cresc calitatea vietii sociale si increderea in propria persoana, prin confortul psihologic oferit;

implanturile dentare sunt foarte rezistente in timp (daca se respecta indicatiile medicului, igiena si controalele periodice la cabinet, acestea pot rezista chiar si o viata intreaga);

ofera confort fizic, prevenind aparitia leziunilor sau miscarile dintilor cauzate de protezele mobile.

Tratamentul cu implanturi dentare presupune o serie de etape. Fiecare etapa este destinata unei anumite proceduri. In primul rand, va trebui sa efectuezi un consult initial in cadrul caruia iti va fi evaluata starea de sanatate orala, dar si starea de sanatate generala. Ti se va cere sa efectuezi anumite investigatii imagistice, precum CT sau radiografie. Ulterior, va urma tratamentul chirurgical, urmand ca ultima etapa sa reprezinte montarea dintelui artificial.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close