Anvelope de vară noi sau second hand?

Anvelope de vară

Mașina nu este un moft pentru mine, ci o necesitate. Pentru că îmi doresc să circul în siguranță, am grijă să nu merg la drum cu mașina dacă știu că are probleme ce trebuie neapărat rezolvate.

Fără îndoială, anvelopele de vară sunt foarte importante când vine vorba de siguranța mașinii. Dacă anvelopele nu sunt într-o condiție foarte bună, se pot întâmpla numeroase accidente, unele mai ușoare, altele din nefericire, mai grave, care pot pune viața în pericol.

Anul trecut mi-am cumpărat o mașină veche, dar care avea anvelope de iarnă noi. În urmă cu trei luni am fost nevoit să le schimb cu anvelope vară.

Pentru că îmi doresc să fiu un proprietar de autovehicule responsabil, am decis să-mi cumpăr anvelope de vară noi, și nu vechi. De ce?

Anvelope de vară second hand

Înclin să cred că cu toții ne dorim să cumpărăm anvelope la preț foarte bun, dar oare dacă cumpărăm o anvelopă ieftină și uzată este și bună? Eu zic că nu.

Principalul avantaj când vine vorba de anvelope vechi este prețul redus în comparație cu cele noi, care costă mult mai mult. Dar principalul dezavantaj ar fi vechimea, o anvelopă veche poate rezistă un sezon, maxim două dacă face parte dintr-o gamă premium, după care trebuie schimbată iar.

Anvelope de vară noi

Anvelope de vară noi

În comparație cu cele uzate, anvelopele noi oferă o tracțiune mai bună. Totodată, oferă siguranță maximă, poți pleca la drum lung fără probleme.

Odată ce ai cumpărat anvelope de calitate, crește și durata de folosire. În plus anvelopele noi au o garanție de 5 ani sau mai mult, depinde foarte mult și de producător.

Dezavantajul pricipal ar fi prețul, dar în ceea ce mă privește, mai bine strâng o sumă mai mare de bani și cumpăr ceva de calitate, care să dureze, decât să cumpăr ceva ieftin și uzat care să îmi pună viața în pericol.

Mare atenție, dacă vrei să cumperi anvelope ai grijă să aibă eticheta europeană cu cele 3 criterii de zgomot, frânare pe carosabil umed și eficiență. Dacă nu le are înseamnă că ceva nu este în regulă, așadar mai bine zici pas, chiar dacă prețul te tentează fiind mai mic.

Cum trebuie depozitate anvelopele?

Pentru a ne bucura cât mai mult timp de ele, trebuie să le depozitam corect. Pentru a le păstra într-o stare cât mai bună, este recomandat să le depozitam în spații curate și uscate, ferite de soare. Umiditatea și razele solare pot deteriora anvelopele.

Cele mai folosite locuri de depozitare sunt garajul, pivnița, beci sau în cazul meu sub balcon. Părinții mei locuiesc la parter, iar sub balcon au amenajat un spațiu de depozitare.

În concluzie, investiți bani în anvelope de calitate care să ofere siguranță și durabilitate. Dacă nu dispuneți de o sumă mai mare de bani, aveți grijă de unde cumpărați anvelope second hand, sunt multe persoane care vând produse ce nu ar trebui să existe pe piață.

La final vreau să vă zic să nu uitați să purtați centura de siguranță, cineva drag vă așteaptă acasă.

Drum bun!

 

 

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close