Alternativa ideală pentru implantul de păr – efect instant, la un preţ mult mai mic!

Un număr tot mai mare de bărbaţi și femei se confruntă cu probleme de încredere din pricina căderii părului. Apariția cheliei nu afectează doar aspectul estetic, dar lasă și urme emoționale adânci.

Uneori începutul calviţiei este avertisment că organismului nu îi este bine, alteori chelia este moștenită genetic iar pierderea părului nu mai poate fi controlată prin modificarea alimentaţiei sau înlocuirea produselor de îngrijire. În astfel de situații transplantul de păr rămâne aparent singura solutie.

Care sunt candidaţii potriviţi pentru implantul de păr?

Persoanele care pot apela la implantul de păr sunt bărbații care suferă de alopecie androgenică, femeile care au părul rărit în zona din față a capului, dar şi persoanele care şi-au pierdut părul în incendii sau din pricina traumatismelor suferite la nivelul scalpului. Transplantul de păr nu se recomandă pacienților care au chelie completă, nici celor care şi-au pierdut părul în urma chimioterapiei, dar nici persoanelor care manifesta risc de apariţie a cicatricilor cheloide.

Ce presupune implantul de păr?

În prezent se realizează mai multe tipuri de implant de păr: prin prelevarea unor fâşii de scalp, tehnică cunoscută sub denumirea de  follicular unit transplantation  (FUT) şi implantul realizat prin extracţie unitară foliculare (FUE). Cele două proceduri sunt foarte eficiente, însă rezultatele lor pot deveni vizibile chiar şi la un an de la realizarea intervenţiei.

Implant de păr FUT – avantaje, riscuri

Transplantul de păr follicular unit transplantation este o intervenție ușor invazivă ce presupune decuparea a 1, 2, 3 sau chiar 4 fâşii de scalp din zona cefei ( zona unde părul este rezistent şi foliculii piloși sunt activi), a doua etapă presupune implementarea mostrelor prelevate în zonele cu lipsuri. Prin această tehnică se pot transplanta până la 4000- 4500 de de unităţi foliculare pe sesiune, iar operațiunile se pot realiza dintr-o singură intervenție.

Intervenția de transplantare FUT poate dura până la 8-10 ore şi se realizează sub anestezie. Timp de 6-12 luni de la procedură pacienții pot resimţi senzaţie de amorţeală în zonele de sutură, aici vor exista şi cicatrici permanente, care se poate mări cu timpul şi pot deveni inestetice.

Implant de păr FUE  – avantaje, riscuri

Transplantul de păr prin tehnica FUE presupune extragerea a 1-4 fire de păr cu ajutorul micro instrumentelor speciale şi relocarea acestora în zonele în care foliculii piloşi sunt inactivi. Operaţiunile de extracţie se realizează fără incizie, așadar față de implantul de tip FUT această metodă este considerată mai puțin invazivă. Procedura trebuie realizată în mai multe sesiuni, în funcţie de necesităţile pacientului. Ca şi intervenţia FUT, şi transplantul FUE se realizează sub anestezie, avantajul major constă în faptul că nu rămân cicatrici, iar vindecarea se realizează în doar câteva zile de la iniţiere. Totuşi ca şi în cazul transplantului follicular unit, şi în cazul acestuia rezultatele devin vizibile abia după un an.

Soluții de mascare a calviției până la apariția rezultatelor şi alternative cosmetice la implantul de păr

Mulți pacienți care suferă din pricina alopeciei nu îşi permit costul un implant de păr, alții pur şi simplu nu reuşesc să se încarce cu doza de curaj necesară pentru a efectua o astfel de intervenție. Sunt şi pacienți care doresc o solutie până la observarea rezultatelor transplantului. Din fericire există alternative neinvazive pentru toți aceștia; printre cele mai eficiente soluţii se numără şi nanofibrele cu cheratină, apreciate de peste 5 milioane de utilizatori din întreaga lume.

Nanofibrele pentru păr rar de la Toppik sunt produse cosmetice inovatoare care maschează eficient aspectul de păr rărit lăsat de începutul de calviţie. Apreciate în special datorită prețului mic și efectului rapid, aceste nanofibrele încărcate electrostatic la aplicarea lor se ‘lipesc’ de firele de păr existente, având efectul unui implant de păr instant! Deși rezultatul nu este permanent, nanofibrele de cheratină pot fi totuși o soluție de luat în considerare și un real ajutor, mai ales în situația în care căderea părului ți-a afectat încrederea în tine și te face să te simți inconfortabil în anumite situații.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close