Cum să combaţi sau să previi instalarea durerilor de spate

Durerile de spate sunt printre cele mai frecvente afecţiuni de care se plâng foarte multe persoane. Acestea sunt cauzate de foarte mulţi factori declanşatori şi pot persista timp de câteva zile, fiind trecătoare sau se pot agrava în timp, necesitând ajutorul unui medic specialist. Pentru a evita astfel de neplăceri, acordă atenţia cuvenită spatelui tău şi foloseşte produse de calitatea care să te ajute să menţii sănătatea lui.

Adoptă o postură potrivită

Postura este modul în care ne menţinem corpul atunci când stăm fie în picioare, pe scaun sau fie atunci când desfăşurăm anumite activităţi zilnice. Dacă aceasta este una deficitară şi necorespunzătoare, acest lucru va favoriza apariţia în timp a diferitor disconforturi sau afecţiuni, precum durerile de spate. Astfel, este mai mult decât esenţial să încercăm să menţinem o postură cât mai corectă şi firească, indiferent că suntem la birou sau în timpul somnului.

În contextul în care petreci foarte multe ore la birou, asigură-te că ai spatele rezemat de spătarul unui scaun, de preferat ergonomic, care să îţi ofere susţinere lombară. Dacă vorbim de poziţia corectă din timpul somnului, este recomandat să evităm dormitul pe burtă şi să investim într-o saltea confortabilă, care să ofere coloanei noastre vertebrale şansa de a se odihni într-o poziţie normală, Şi alegera pernei este la fel de importantă, deoarece aceasta trebuie să fie una care să sprijine corect partea superioară a coloanei.

Evită să mai pui presiune pe spatele tău

În cazul femeilor, purtarea pantofilor cu toc sau a unor articole de încălţăminte nepotrivite, nu fac decât să accelereze apariţia durerilor lombare, deoarece purtarea lor pentru foarte mult timp pune presiune pe coloană. De asemenea, efectuarea unor exerciţii în mod greşit la salăm cu greutăţi foarte mari, este un alt factor care poate dăuna sănătăţii spatelui tău. Mai mult, şi o postură incorectă manifestă presiune asupra coloanei tale, de aceea este esenţial să ne îndreptăm mereu spatele şi să menţinem o poziţie corespunzătoare, verticală.

Foloseşte centura lombară

Better Posture oferă celor interesaţi numeroase produse de suport lombar şi de confort care te vor ajuta să eviţi presiunea prea mare pusă pe spate şi apariţia durerilor. Optează spre exemplu pentru achiziţia unei centuri lombare, de orice dimensiune, care vine cu curele flexibile astfel încât să o poţi adapta conform mărimei taliei tale. Beneficiile unei astfel de centuri pentru spate sunt multiple, de la protejarea spatelui în timpul activităţilor fizice desfăşurate, combaterea durerilor lombare, reducerea stresului şi până la creşterea stimei de sine, prin obţinerea şi menţinerea unei posturi corecte. Cu un astfel de brâu pentru spate, vei avea posibilitatea să începi din nou să faci hobby-urile pe care le îndrăgeşti, cum ar fi fotbal, sală, alergat etc.

Tot din categoria centurilor lombare, poţi alege şi centura cu turmalină şi magneţi, care este realizată având două zone cu efect de încălzire menite să amelioreze disconfortul cauzat de durerile de spate. Un alt plus pentru care merită să optezi pentru un astfel de produs este şi mobilitatea, întrucât acesta lasă trunchiul să se mişte într-un mod natural şi normal, fără a-ţi pune piedici în desfăşurarea diferitelor activităţi. Centura lombară Better Posture poate fi purtată fără probleme şi pe sub haine, datorită materialelor respirabile din care este alcătuită.

Fă exerciţii pentru bunăstarea spatelui

Este foarte important să facem anumite exerciţii prin care să ne întărim muşchii spatelui şi să menţinem bunăstarea lui. Astfel de exerciţii benefice sunt înotul, streching-ul, întinderea spatelui, yoga, alergarea sau echitaţia, care ne vor ajuta la o mai bună oxigenare a inimii şi a altor muşchi vitali, cât şi la menţinerea unui spate sănătos, ferit de pericolul instalării durerilor de spate. Practică aceste tipuri de mişcare zilnic şi vei evita orice neplăcere.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close