Sfaturi utile pentru a purta corect un costum

Pentru barbati este foarte simplu sa obtina eleganta. Un simplu costum face o treaba excelenta, indiferent ca este negru, bleumarin sau gri.

Totusi, nu ete suficient sa porti costum pentru a arata impecabil. Daca vrei totul de la piesa vestimentara pe care o porti, trebuie sa stii care sunt regulile de care trebuie sa tii cont si sa eviti anumite greseli.

Spre exemplu, persoanele supraponderale aleg sacouri xxl barbati mult prea mari pentru ei, ceea ce poate oferi impresia unui corp mult prea mare. Chiar daca optezi pentru sacouri marimi mari barbati, acestea trebuie sa fie modificate in asa fel incat sa cada perfect pe corpul tau.

Ce alte lucruri trebuie sa iei in considerare atunci cand porti costum?

1. Nu inchide niciodata sacoul la toti nasturii! De fapt, exista o exceptie: daca sacoul are un singur nasture. Daca are doi nasturi se inchide doar la cel de sus iar daca are 3, la cel din mijloc.

2. Deschide sacoul atunci cand stai jos. Este o regula a bunelor maniere, insa este si practica. In felul acesta eviti sa deformezi sacoul sau sa pui presiune pe material.

3. Asigura-te ca manecile de la costum au lungimea potrivita. Acestea treebuie sa ajunga la nodul de la degetul mare al mainii. De asemenea, camasa trebuie sa iasa putin de sub maneca atunci cand stai drept.

4. Cea mai potrivita culoare, daca ai doar un costum, ete cea a carbunelui. Aceasta este versatila si este foarte usor de asortat cu tot felul de culori si modele.

5. Tine cont de reverul sacoului. Acesta poate avea mai multe tipuri de revere: clasic, ascutit sau de tip sal. De regula, reverul clasic sunt potrivite pentru costumele pe care le porti zi de zi, cele ascutite sunt ideale pentru intalnirile de business iar cele de tip sal sunt ideale pentru ceremonii.

De asemenea, atunci cand porti costum trebuie sa stii cum sa porti cravata, cand este ptrivita o vesta, ce lungime trebuie sa aiba pantalonii sau cand poti sa porti bijuterii. Toate aceste reguli au fost create de-a lungu timpului si nu este nicio tragedie daca nu le respecti. Totusi, daca vrei o imagine cat mai buna in societate este bine sa tii cont de ele.

Din aceiași categorie

Close
Close