5 investiții pe care merită să le faci în înfățișarea ta

Este normal să îți pese de felul în care arăți. Există numeroase studii care susțin că părerea pe care o avem despre înfățișarea noastră ne poate afecta negativ sănătatea mentală. Astfel, dacă prin mici modificări putem să ne simțim mult mai bine, de ce să nu o facem? Atunci când te simți bine în corpul tau, acest lucru se vede la exterior și oamenii apreciază încrederea pe care o ai. Relaționezi mai ușor cu oamenii și totul pare mai roz. 

Iată câteva sugestii de investiții pe care să le faci dacă vrei să îți îmbunătățești aspectul:

1. Un abonament la sala de fitness

Mișcarea este un factor cheie pentru sănătatea și înfățișarea ta. Pentru a te menține în formă, doctorii recomandă să faci cel puțin 30 de minute de efort pe zi. Poți face o plimbare pe jos, să mergi cu bicicleta, cu rolelele sau orice sport care îți face plăcere.

Dacă vrei să îți dezvolți mușchii, ai nevoie de o combinație de cardio (mișcare care să îți mențină ritmul inimii alert și să te ajute să slăbești) și fitnessi – mușchii se vor dezvolta armonios iar tu te vei bucura de un tonus mult mai bun.

2. Vizite dese la dentist

Zâmbetul e unul din primele lucruri pe care le observi la o persoană și care te atrage. Dacă vrei să ai dinți frumoși, trebuie să ai grijă să îi periezi, să folosești ață dentară dar și să mergi constant la dentist pentru a depista problemele înainte să devină grave.

Chiar dacă ai neglijat acest aspect până acum, tehnologia a evoluat și ai multe opțiuni la dispoziție, precum un implant dentar cu preț rezonabil, accesibil oricui. Pe când implantul dentar reprezenta o cheltuială enormă acum câțiva ani de zile, astăzi, este o procedură de care se poate bucura orice pacient are nevoie de această intervenție deloc complicată. Rezultatul va fi unul natural și care va rezista mult timp dacă ai grijă de acesta.

3. Alimente organice și hrănitoare

Frumusețea vine deseori din interior. Modul în care arată pielea ta și în care te simți este influențat și de ce mănânci, de tipul alimentelor, de cum au fost crescute și preparate. Dacă vrei să te bucuri de o piele strălucitoare, ideal este să adopți o dietă echilibrată.

Evită zahărul și alimentele gata preparate. Încearcă, în schimb, să mănânci cât mai multe legume, fructe , grăsimi sănătoase (din peste, avocado, nuci) și carbohidrați complecși care îți vor da energie și contribuie la senzația de sațietate. 

4. Control periodic

Unul din cele mai importante aspecte pentru înfățișarea ta este sănătatea. Este ideal să mergi la medic preventiv, să îți faci analize anual și dacă observi orice problemă (piele uscată, acnee) să mergi de la început, nu să aștepți să se agraveze.

Pentru aspectul pielii, poți merge la un consult dermatologic. Medicul va analiza starea pielii tale și îți va oferi sfaturi utile ca să o îngrijești corespunzător. Spre exemplu, sigur îți va spune că trebuie să folosești cremă cu factor de protecție solar mereu, chiar dacă afară sunt nori. Aceasta protejează pielea de razele nocive și previne îmbătrânirea prematură.

5. O zi la un salon de înfrumusețare

Din când în când, meriți să ai o zi de relaxare doar pentru tine. Să mergi la un spa, unde vei primi un masaj care să îți relaxeze toți mușchii. Mai apoi, în funcție de nevoi, poți alege diverse proceduri de înfrumusețare.

Nu îți fie rușine să apelezi la astfel de tehnici, important este să le faci pentru că vrei tu și nu pentru că îți impune altcineva.

Înfățișarea e prima ta carte de vizită. Înainte ca cineva să apuce să te cunoască, își va forma o părere în funcție de cum arăți. Dacă vrei să faci mereu cea mai bună impresie, investește în modul în care arăți, cu accent pe lucruri sustenabile.

Sursă foto: Shutterstock.com

Din aceiași categorie

Close
Close