Dofollow și Nofollow – ce reprezintă și la ce ne ajută

Orice blogger sau persoana care deține un site, trebuie să știe ce înseamna Dofollow și Nofollow, dacă nu știi ce înseamnă sau ai auzit de ele, dar nu știi la ce ajută îți voi explica în cele ce urmează.

Link-urile Nofollow

Nofollow este un atribut HTML care îi spune motorului de căutare că link-ul nu ar trebui să influențeze clasamentul în indexul motoarelor de cautare.

Dacă pui pe site-ul tău un link de la alt site și folosești artibutul Nofollow, atunci acel site nu va beneficia de autoritatea și rank-ul domeniului tău, va primi doar traficul care vine prin accesarea link-ului.

Atributul Nofollow se adaugă în structura link-ului după cum puteți vedea în exemplul de mai jos.

<a href="http://www.example.com/" rel="nofollow">Link text</a>

Link-urile Dofollow

Link-urile Dofollow sunt link-uri care pe lângă trafic, transimt și din autoritatea și rank-ul site-ului tău,  folosind acest tip de optimizare, specialiștii SEO urmăresc obținerea a cât mai multor link-uri de calitate, cu  autoritate mare. Autoritatea unui site este încadrată între 0 și 100.

Pentru a folosi Dofollow nu trebuie să adăugați un atribut în structura link-ului.

<a href="http://www.example.com/">Link text</a>

Este important să nu puneți la voi pe site link-uri care nu sunt calitative, pentru că vor trage autoritatea site-ului vostru în jos, dacă chiar vreți să puneți astfel de link-uri, folosiți Nofollow.

În concluzie atributul Dofollow, ne ajută să obținem pe lângă trafic și autoritate din partea site-ului unde este plasat link-ul, lucru care ne ajută foarte mult la SEO. Atributul Nofollow, ne ajută în cazul în care nu dorim să transferăm autoritate link-urilor plasate pe site-ul nostru.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close