Rafturi metalice pentru depozitarea eficientă a mărfurilor

Indiferent de mărfurile care sunt păstrate într-un depozit și pentru ce perioadă de timp, organizarea rațională este esențială pentru depozitarea eficientă. Fără un sistem de rafturi metalice, procesele de depozitare ar fi întârziate. Un anumit grad de organizare, te împiedică să afli unde sunt anumite mărfuri. Cu cât depozitul este mai mare, cu atât este necesar un efort organizatoric mai mare. Marele avantaj al sistemului de rafturi, este ușurința de implementare. Singura cerință este o zona liberă fără impedimente, care nu servește altui scop decât depozitării. Nu sunt necesare pregătiri speciale și nu există nici costuri de funcționare pentru sistemele de rafturi. Practic, toate mărfurile pot fi depozitate pe o singură latură plană sau pe mai multe șiruri. Acest lucru este eficient, indiferent dacă mărfurile sunt în vrac sau pe paleți.

Depozitarea la raft se referă la depozitarea mărfurilor pe rafturi. Depozitul constă fie dintr-un sistem de rafturi metalice, fie dintr-o combinație de mai multe rafturi. Este posibilă o combinație flexibilă, care crește disponibilitatea universală pentru utilizare. Acest tip de stocare se găsește mult mai frecvent, deoarece are proprietăți mai favorabile pentru majoritatea domeniilor de aplicare. Când depozitezi mărfurile pe rafturi, este important ca acestea să fie plasate inteligent, deoarece altfel rămâne mult spațiu neutilizat. Cu depozitarea pe raft nu există limite de înălțime. Cu înălțimea mare a rafturilor, fiecare depozit este utilizat în mod eficient, în special în cazul sistemelor de rafturi mari. Întotdeauna merită să investești în tehnologia de depozitare, deoarece procesele automate dau roade pe termen lung.

Domenii de aplicare a rafturilor metalice

Depozitarea pe rafturi metalice este ideală, deoarece, permite utilizarea simplă a unei zone ca depozit. Dacă înălțimea încăperii este mică, raftul este potrivit doar pentru un număr limitat de mărfuri. Cu acest sistem de stocare, poate fi creat un depozit spontan de transbordare sau un depozit tampon fără eforturi mari. Depozitarea pe podea este, de asemenea, potrivită pentru mărfurile vrac depozitate liber.

Depozitarea la raft este practic potrivită pentru toate mărfurile, dar este utilizată în special pentru depozite mari și bine structurate. Depozitele deosebit de extinse și automatizate sunt realizate exclusiv cu rafturi metalice. Alocarea rafturilor de stocare nu trebuie să fie întotdeauna identică, dar poate fi realizată și dinamic. Acest lucru face ca sistemul de depozit să fie deosebit de potrivit atunci când se utilizează software-ul de gestionare a depozitelor.

O selecție de sisteme importante de rafturi

Cele mai simple tipuri de rafturi din punct de vedere al structurii, sunt modelele de  rafturi modulare, formate din stâlpi și rafturi metalice pentru depozitarea mărfurilor mici și mijlocii de până la 330 kg pe compartiment. Cu diferite extensii poate fi adaptat la diferite cerințe, dar este potrivit doar pentru depozitarea manuală. Raftul cu spațiu larg este ideal pentru mărfurile mai mari și mai grele. Este foarte similar cu rafturile ușoare, dar este disponibil în dimensiuni mai mari și are o capacitate de încărcare mai mare, de până la 500 kg pe compartiment. Tipurile de rafturi metalice cu deschidere largă sunt disponibile cu podele din lemn și metal, dar sunt potrivite și pentru încărcarea manuală. Acestea sunt utilizate, de exemplu, pentru depozitarea butoaielor cu lichide, a dispozitivelor electrice și a cutiilor de scule grele.

Din aceiași categorie

Back to top button