+3 Exercitii de dictie pentru a-ti imbunatati felul de a comunica si a vorbi mai clar si mai convingator!

Dicția reprezintă atât arta cât și știința de a vorbi clar și plăcut. Dicția este cea care poate face diferența între un discurs extraordinar, care influențează și transmite mai departe valoare și unul care va fi ușor uitat!

O dicție bună îți poate oferi foarte multe beneficii, mai ales atunci când ai o profesie care presupune interacțiunea frecventă cu alte persoane. De asemenea, o pronunție corectă poate face diferența între o prezentare bună și una supusă eșecului. Mai mult, o dicție bună te propulsează considerabil într-o negociere, ceea ce îți poate aduce beneficii evidente, atât în plan personal cât și în plan social și profesional.

Dacă până de curând se considera că doar persoanele care lucrează în fața camerei (prezentator, actor, speaker) au nevoie să își îmbunătățească vorbirea, acum s-a ajuns într-un punct în care o dicție bună poate face minuni în orice domeniu. În vânzări – atât fizice cât și telefonice, în educație, comerț, management de orice fel, în domeniul juridic și nu numai – peste tot avem nevoie să putem vorbi clar și să fim înțeleși.

Nu ai nevoie să mergi neapărat la un curs de dicție, ci poți exersa în fiecare zi acasă, la birou, în mașină sau oriunde te simți confortabil!

Poți începe cu un exercițiu de dicție mai ușor:

Este bine ca dicția să fie exersată cât mai devreme. Asociația Americană a Cercetătorilor pentru Dezvoltare Interculturală a demonstrat că exersarea și dezvoltarea dicției încă din anii copilăriei se află în strânsă legătură cu ușurința de a învăța limbi străine, a dezvolta abilități superioare de comunicare și, în general cu stima de sine și succesul. Din acest motiv, ai putea verifica și exercițiile pentru copii:

Continuă cu un exercițiu de dicție mai greu:

Uite și un exercițiu de dicție în limba engleză:

Dacă ți-au plăcut exercițiile de mai sus, vezi +50 de exercitii de dictie [VIDEO] aici!

Nu te opri din învățat!

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close