Curiozitati interesante – obiceiuri de logodna

Este aproape imposibil de negat faptul ca o femeie nu s-a gandit la un moment dat la propunerea de a fi ceruta de sotie. Acel moment cand apare pe chip un zambet de fericire doar gandindu-te la asta … Este un moment romantic! De fapt, multe femei cred ca acest moment ar trebui sa fie unul cu adevarat special, deoarece este un pas important in viata.

Inelele de logodna fac ca orice relatie de dragoste sa fie cu atat mai speciala si mai dulce. V-ati intrebat vreodata cum a aparut acest obicei pentru prima data? In cele ce urmeaza veti descoperi cateva lucruri interesante despre inelele de logodna si despre verighete.

Cu mii de ani in urma, egiptenii au ingropat ramasitele celor dragi cu inele de aur si argint in jurul degetului mijlociu. Ei credeau ca acest deget special avea o legatura directa cu inima, asa-numita „vena a iubirii”. In secolul I i.Hr.C., seicii si sultanii au folosit inele de logodna ca individualizare pentru fiecare dintre sotiile lor. In 1217, episcopul de Salisbury a declarat ca inelele de logodna sunt obligatorii din punct de vedere juridic, iar in 1477 a fost inregistrata prima utilizare documentata a unui inel cu diamante pentru a declara logodna dintre arhiducele Maximillian al Austriei si iubita sa Maria de Burgundia.

In multe tari occidentale, verighetele si inelele de logodna erau destinate, in mod traditional, exclusiv pentru femei. In Europa Centrala si de Est, este acceptata purtarea verighetei pe mana dreapta si inelul de logodna pe mana stanga. In Persia, traditia impune ca mirele sa ofere cate un inel fiecaruia dintre oaspetii care participa la ceremonie. Cel mai interesant este ca regina Victoria si printul Albert au oferit sase duzini de inele la nunta lor, fiecare gravat cu profilul reginei. Un alt lucru interesant pe care putini il stiu, cel mai mic inel de logodna produs vreodata in istorie, a fost dat printesei Mary, in varsta de doi ani. Maria era fiica infamului rege Henric al VIII-lea, al Casei Tudors din Anglia. Fusese logodita cu un alt bebelus, printul Dauphin al Frantei. Prin urmare, inelul a fost facut pentru a se potrivi perfect degetului fetei.

Pentru cei care nu stiau, designul inelelor de logodna regale englezesti este format din trei pana la cinci diamante. Curios este ca, in Carta Angliei anterior Magnei, existau legi care interziceau celor care nu apartineau regalitatii sau nu erau membri ai bisericii, sa poarte inele impodobite cu pietre multiple.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close