Vinuri cu caracter nobil de la 24drinks

Sa alegi vinul potrivit nu este usor, mai ales cand ai o gama desavarsita si completa precum cea de la https://www.24drinks.ro/vin, insa daca respecti anumite criterii, poti alege vinul prefect in functie de ocazie si de cum vrei sa te ospatezi.
Vinul de la Crama Aramic Piatra Soarelui Savignon Blanc de la 24drinks.ro este o alegere excelenta pentru cine doreste sa deguste un vin alb curat produs in Romania. Acest vin este produs din struguri proveniti din parcela care a dat cele mai bune rezultate in anii trecuti. Strugurii au fost tinuti in contact cu mustul pentru aproximativ 42 de ore, pentru a oferi un vin cu o culoare galben-aurie, in al carui miros se regasesc, pe langa aromele primare ( flori de vita de vie ), flori albe, miez de nuca verde si note minerale.
Gustul este amplu, dominat de mineralitate si nuante intense de mar Granny Smith, in final facandu-si loc nuante tonice de grapefruit, finalul fiind cremos.
Daca intentionati sa serviti la masa paste cu sosuri din branzeturi, preparate din carne de curcan, peste, vitello tonnato, roast beef si fructe de mare, atunci vinul de la Crama Aramic, Piatra Soarelui Savignon Blanc este alegerea perfecta.
Cele mai apreciate tipuri de vin alb sunt recunoscute pe plan mondial si acestea se disting prin textura, aroma si intensitate.
– Chardonnay a fost unul dintre cele mai apreciate vinuri in anii ’90, fiind ideal in asocierile cu peste sau carne alba. Originar din Burgundia, Franta, Chardonnay are un buchet bogat, mai catifelat decat alte tipuri de vinuri albe seci, cu note puternice de citrice. Este fermentat in butoaie de stejar, care ii imprima si o nota vanilata sau ciocolatie.
– Sauvignon Blanc are note proaspete, care amintesc de iarba proaspat tunsa sau de ardeiul gras, insa gustul usor dulceag este dat de notele fructate de mere, pere, mango sau pepene, totul incununat de o aciditate care se resimte abia pe final. Un vin alb versatil, care poate fi asociat cu fructele de mare, carne alba sau salate. Isi are originea in regiunea Bordeaux din Franta, dar acum este produs si pe Valea Loarei, in Noua Zeelanda sau in Australia.
– Muscatul este unul dintre vinurile care pot fi servite ca atare, insa aroma sa dulce il face potrivit si pentru deserturile usoare. Are gust fructat, cu aroma puternica de grepfruit si e usor de recunoscut printre degustatori. Se fabrica in regiuni cu climat bland, precum cele din Italia, din Valea Rinului sau din Austria.
– Riesling sec e perfect pentru mesele care includ peste, carne de pui sau de porc. Aciditatea sa se imbina placut cu gusturile picante ale mancarurilor japoneze sau cu specialitatile afumate. Il poti incerca si alaturi de somon sau de ton.
– Pinot grigio se fabrica mai ales in Venetia si in regiunea Alto Adige din Italia, dar si pe coasta vestica a Statelor Unite. Vinul este sec, cu gust puternic si acid, cu arome fructate. Este dificil de asociat cu mancarurile, pentru ca e foarte parfumat, insa unele preparate din bucataria thailandeza sau chinezeasca isi echilibreaza bine gusturile cu cel al acestui vin.
Ce mai trebuie sa stim despre vin?
Paharul de vin nu se umple. Vinul se toarna doar pana la diametrul maxim al paharului, cam intre jumatate si o treime, in functie si de forma paharului.
Vinul se serveste la o temperatura anumita, ca sa nu-si piarda aroma.
– Vinul alb se serveste la o temperatura cuprinsa intre 10–12C.
– Vinul roz si rosu usor se serveste la o temperatura de 12–14C.
– Vinul rosu robust se consuma la temperatura camerei, de 16–18C.
– Sampania se serveste la o temperatura de 6–8C.
La alegerea unui vin bun trebuie sa stim cum asociem aromele sale cu diferitele alimente.
De exemplu:
-Vinul alb sec sau demisec – cu gustari calde sau reci, servite la inceputul mesei; bucate din peste si fructe de mare; carne de pasare cu sosuri albe, pilaf sau ciulama; branzeturi proaspete, moi. De regula, vinul alb se potriveste bine cu mancarurile putin colorate.
– Vinul rosu corpolent – cu friptura de curcan, pasare la cuptor; carne de porc si carne de miel; bucate cu sosuri, din carne de miel sau vita; sarmale din carne de porc si vitel; carne de vanat, branzeturi fermentate.
– Vinul demidulce, licoros, aromat – pentru deserturi.
– Sampania este potrivita pentru, aproape, toate mancarurile, dar de obicei se serveste ca aperitiv, inainte de masa sau de desert. Se potriveste foarte bine cu caviarul.
– Nu consumam vin daca servim la masa supe, ciorbe, borsuri, carne si peste marinat in otet, salate cu multe condimente, preparate picante, inghetate, torturi cu ciocolata si cafea, dulciuri insiropate cu vinuri licoroase sau cu citrice si struguri.
Magazinul 24drinks.ro este furnizorul de incredere cu o multime de vinuri la dispozitia clientilor!