Top 9 pluginuri gratuite pentru Woocommerce

Woocommerce este cea mai populară platformă de tip ecommerce existentă de departe, cu peste 16 milioane de download-uri. Majoritatea pluginurilor pentru Woocommerce sunt premium și costă destul de mult unele, dar motivul pentru care au un cost ridicat sau un abonament lunar este pentru că din ecommerce se produc foarte mulți bani.

Desigur, nu toate pluginurile sunt pe bani, unele sunt chiar bune și gratuite în același timp, mai jos voi propune o listă de 10 pluginuri gratuite.

YITH WooCommerce Zoom Magnifier

Pozele produselor ajută la o conversie mult mai mare, un produs fară poze se va vinde mult mai greu. Unii clienți doresc să vadă cât mai multe detalii despre produs, iar YITH WooCommerce Zoom Magnifier oferă opțiunea cliențiilor de a inspecta mai bine produsele din poze prin zoom, atunci când clienții vor pune mouse-ul peste poză, aceasta se va mări pentru a se vedea și cel mai mic detaliu al produsului.

Flexible Shipping for WooCommerce

Flexible Shipping este un plugin care te ajută să îți controlezi livrările în funcție de prețul total, greutatea produselor, cantitatea produselor sau după anumite clase. Există și o variantă pro a acestui plugin, dar varianta free își face treaba destul de bine.

Stripe Payment Gateway

Stripe este un plugin foarte flexibil prin care se pot face plăți cu cardul, acesta poate fi downloadat de pe site-ul Woocommerce, gratuit sau poate fi instalat atunci când rulați wizard-ul de instalare al Woocommerce, în secțiunea de plăți, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos.

După ce sincronizați magazinul cu API-ul Stripe, veți putea accepta plata cu card Visa, MasterCard și o serie întreagă de alte carduri. Dezavantajul este că Stripe nu este disponibil la nivel global. Până în prezent, Stripe funcționează în zece țări (cu încă 15 în teste beta), deci asigurați-vă că țara în care locuiți se află pe listă înainte de a instala acest plugin.

Din păcate în România nu este valabil, iar ca alternativă puteți folosi Paypal.

WooCommerce Direct Checkout

Dacă procesul de cumpărare este prea lung sau complicat puteți pierde clienți, aici vine în ajutor acest plugin, care sare peste procesul de de cart și să ajunge direct la checkout. Prin reducerea numărului de click-uri inutile, WooCommerce Direct Checkout poate crește semnificativ conversiile.

WooCommerce Checkout Field Editor

Dacă doriți control total asupra paginii de checkout, WooCommerce Checkout Field Editor este plugin-ul  de care aveți nevoie, acesta vă permite să personalizați fiecare câmp afișat pe pagina de plată, desigur nu este la fel de complex ca un plugin premium, dar totuși este gratuit.

WooCommerce Product Gift Wrap

Pentru majoritatea magazinelor, sărbătorile reprezintă cea mai aglomerată perioadă a anului. Dacă doriți o bucată din acea frenezie anuală de cumpărare, trebuie să oferiți clienților posibilitatea de a oferi produsele sub forma de cadou, gata împachetat, în acest caz vine în ajutor Woocommerce Product Gift Wrap.

Pluginul adaugă câteva câmpuri simple în setările WooCommerce: activați ambalajul cadou, costul implicit de împachetare a cadourilor și mesajul de împachetare cadou.

WooCommerce CSV Importer

WooCommerce CSV Importer este un plugin care te scapă de bataia de cap a importurilor feed-urilor de produse sau a update-urilor de preț, descriere, etc.

După încărcarea CSV-ului, va trebui să configurați ceea ce reprezintă fiecare coloană, permițându-vă să gestionați toate aspectele fiecărui produs dintr-un fișier – inclusiv numele produsului, imaginile, nivelurile stocurilor, prețul, statutul fiscal și clasa de expediere. Pluginul aplică apoi cifrele pentru fiecare produs individual. Acest plugin este testat cu până la 10 mi de produse în același timp.

WooCommerce Currency Switcher

În primul rând, site-ul dvs. trebuie să fie capabil de conversie valutară. La urma urmei, un cumpărător este puțin probabil să cumpere fără a vedea mai întâi prețul produsului în moneda locală.

WooCommerce Currency Switcher este cel mai bun plugin gratuit de acest fel deși are câteva limitări evidente.

În primul rând, această versiune gratuită permite numai două cursuri valutare. Acest lucru pare la prima vedere restrictiv, dar nu trebuie să fie. Recomandarea mea este să folosiți moneda locală prima, după care o monedă globală, cum ar fi USD sau EUR, pentru clienții internaționali.

În al doilea rând, deși pluginul acceptă steagurile țărilor alese, va trebui să încărcați manual steagul în site.

Pluginul folosește Geolocația pentru a detecta și a afișa o monedă locală a vizitatorului pe baza adresei lor IP.

WooCommerce MailChimp

Cea mai ușoară modalitate de a construi o bază de date a clienților existenți este colectarea adreselor de e-mail într-o listă de e-mailuri. Pluginul WooCommerce MailChimp este probabil cel mai bun plugin gratuit pentru e-mail marketing.

Aceasta este lista propusă de mine, dacă folosiți și alte pluginuri gratuite pentru Woocommerce și considerați că sunt utile, nu ezitați sa le împărtășiți în secțiunea de comentarii.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close