Woocommerce – ce este și de ce îl recomand

Woocommerce este un plugin ecommerce pentru  WordPress, extrem de flexibil și care se poate integra cu sute de pluginuri atât gratuite cât și premium.

Woocommerce este platforma care stă la baza a 30% din magazinele online la nivel mondial, mai mult decât orice competitor, desigur, la acest succes contribuie foarte mult faptul că WordPress este foarte ușor de utilizat și configurat chiar și de către cei non tehnici. Nu este nevoie sa programezi, poți avea un magazin online destul de rapid și foarte important care nu te costă bani, asta în cazul în care nu vrei un magazin online destul de complex, atunci vei fi nevoit să apelezi la profesioniști.

Funcționalități

Cu WooCommerce poți vinde atât bunuri fizice cât și digitale în toate formele și dimensiunile, oferă variații pentru produs, configurații multiple și downloaduri instantanee pentru cumpărători, poți vinde chiar și produse externe din afiliere.

Woocommerce mai oferă livrare gratuită, livrare forfetară sau face calcule în timp real. Limitează livrările tale la anumite țări sau îți deschide magazinul în țările alese de tine.

Opțiuni de plată extinse

WooCommerce vine la pachet cu posibilitatea de a accepta carduri de credit, PayPal, BACS (transferuri bancare) și numerar la livrare. Ai nevoie de opțiuni suplimentare? Mai mult de 140 de gateway-uri specifice fiecărei regiuni sunt integrate cu WooCommerce, inclusiv alegeri populare cum ar fi Stripe, Authorize.Net și Amazon Payments.

Control total asupra platformei

WooCommerce îți oferă un control complet al magazinului, de la taxele la nivelul stocurilor până la conturile clienților. Adaugi și înlături extensii sau schimbi designul, totul este configurabil.

Unul dintre cele mai mari riscuri în folosirea unei platforme eCommerce găzduite este ce se întâmplă cu magazinul tău dacă furnizorul își închide activitatea. Cu WooCommerce, ai control complet, deci n-ai de să-ți faci griji. Datele îți aparțin și sunt pe server la tine, iar cand nu vei mai vrea să plătești acel server poți oricand face un backup și să îți muți site-ul în altă parte.

Recomand Woocommerce + WordPress și dintr-un motiv foarte important, cel puțin pentru mine și anume că este open source, poți face absolut orice modificare vrei, atât de design cât și în fișierele sursă. Vei găsi o mulțime de tutoriale, despre cum să schimbi sau să îmbunătățești anumite lucruri, astfel încât să poți lucra chiar tu la platformă.

Din moment ce este instalat de peste 1 milion de oameni, cu siguranță este o variantă de luat în calcul atunci când vrei să îți deschizi un magazin online.

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close