Cum instalezi un certificat SSL gratuit pentru site-ul tău

Începând cu luna iulie 2018, Google a anunțat că site-urile fără conexiune securizată, HTTPS, vor fi penalizate și marcate cu ” Not Secure”; în browser-ul lor, Google Chrome, pe care majoritatea oamenilor îl folosesc.

Cum îți dai seama dacă site-ul tău are sau nu conexiune securizată? foarte simplu, după cum vezi în imaginea de mai jos, URL-ul site-ului are un lacăt în dreptul căruia scrie secure și începe cu https, de culoare verde.

Conexiune securizata https

Ce este conexiunea HTTPS

HTTPS este un protocol web prin care comunicarea dintre site și utilizator este criptată prin folosirea unui certificat SSL. Certificatul SSL este un fișier cu date criptate care poate fi găsit pe server pe server. În mare. Prin criptarea datelor, acestea pot fi interceptate, dar nu pot fi citite.

Care sunt avantajele conexiunii HTTPS

  • Conexiunea HTTPS, oferă o conexiune care protejează datele utilizatorilor, precum datele de login, contul de client, etc.
  • Oferă mai multă încredere celor care accesează siteul.
  • Ajută foarte mult în poziționarea și rank-ul site-ului în Google, deci este ok pentru SEO.

Certificat SSL gratuit cu Let’s Encrypt

Majoritatea providerilor de hosting oferă cPanel cliențiilor, pentru a instala un certificat SSL, trebuie să cautați în cPanel opțiunea Let’s Encrypt, unde vei avea disponibile site-urile în caz că ai mai multe; tot ce trebuie să faci este să dai click pe issue, pentru a se emite certificatul. Acțiunea trebuie repetată odată la câteva luni, pentru că certificatul este valabil o perioadă scurtă de timp.

Certificat SSL gratuit

După ce ai emis certificatul in cPanel, dacă ai un site bazat pe WordPress, poți instala plugin-ul Really Simple SSL, care îți va edita link-urile site-ului cu https.

WordPress SSL Plugin

Desigur, poți cumpăra un certifical SSL dacă vrei, dar pentru un site simplu de prezentare sau pentru un magazin online mic, acest certificat este suficient.

Din aceiași categorie

Back to top button