Tendinte 2021, ce stil sa alegi pentru dormitor?

Vrei sa iti improspatezi in acest an decorul dormitorului? Stiluri, culori, materiale, mobilier… iata care sunt cele mai in voga tendinte, propuse si de Studio West Concept, firma design interior din Timisoara

Tendinta hygge pentru cel mai intimist decor. De ceva ani incoace, decorul scandinav si-a facut un loc si in interiorul casei noastre. Evocand confortul si simplitatea, acest stil este perfect pentru dormitor. Dar, mai nou, este foarte in voga un stil derivat din acesta. Este vorba despre un nou concept, hygge. Venit din Danemarca, este cel care proneaza confortul si starea de bine inainte de toate. Cuvantul hygge inseamna inainte de toate bucurie si evoca momentele in care ne simtim cel mai bine la noi acasa.

Pentru asta, ai nevoie de o lumina nu foarte puternica, ci una cat mai filtrata, multiplicand sursele de lumina. Lampile, ghirlandele luminoase si veiozele cu abajur vor sti cum sa puna cel mai bine in valoare ambianta de la tine din dormitor.

Culorile pastelate si materialele naturale sunt si ele cea mai buna alegere. Albul, griul foarte deschis, rozul pudrat, bejul sau albastrul ciel sunt cea mai buna alegere pentru cei mai delicati pereti. Alaturi de materialele naturale precum lemnul, lana, inul sau bumbacul arata de minune.

De asemenea, in acest stil de dormitor trebuie sa folosesti cat mai multe perne pentru pat, cat mai moi si mai colorate. Aici trebuie sa fie si cat mai multe paturi sau pleduri calduroase si pufoase pentru a te putea rasfata cu ele la orice ora. Taburetul din catifea sau covoarele mai fluffy pot completa si ele de minune atmosfera.

Un dormitor in stil Art Deco

Deja foarte in voga anul trecut, stilul arty continua sa faca furori si in 2021. Ai nevoie deci pentru dormitor de obiecte artistice, care imbina tablouri, afise, sculpturi, vaze, sau ceasuri foarte design.

Stilul Art Deco este cel care imbina mai multe materiale, dar si diferite obiecte personale care spun o poveste.

In ceea ce priveste culorile, trebuie sa se foloseasca nuante de portocaliu, de verde si de albastru care confera un plus de personalitate spatiului. Si tendinta anului 2021 cere sa se mizeze pe un mobilier colorat si impozant si Studio West Concept stie foarte bine asta. Paturile sunt foarte mari, banchetele sunt impozante, comodele sunt rafinate si se afla in combinatie cu cele mai frumoase materiale pentru cel mai frumos efect.

Acest stil este destinat deci persoanelor mai creative care adora sa asocieze, sa imbine si sa combine si sa creeze un univers unic si bogat.

Tendinta Slow Life se invita si ea in dormitory

Tendinta slow este cea care consta in incorporarea de elemente care ne duc cu gandul la natura. Dormitorul are deci cel mai natural si cel mai eco look si este pus cel mai bine in valoare de plante.

In ceea ce privese mobilierul, va trebui sa se privilegieze materialele nobile precum lemnul. Dar poti alege si paletii din lemn aici, pentru tablia patului mai ales, pentru cel mai frumos efect DIY.

Pentru un decor mai « slow » nu trebuie sa fie uitate nici materialele precum matasea sau satinul pentru lenjeria de pat.

Nuanta de albastru inchis pentru cel mai profund somn. Chiar daca cele mai frumoase culori, au un scop pur decoratitv, acestea ne ajuta si sa ne energizam. Albastru este ideal pentru un dormitor pentru a crea cea mai linistitoare ambianta. Si va crea cea mai intimista si mai calduroasa ambianta.

Nuanta de albastru va arata cel mai bine si alaturi de cele de alb si de bej, care vor veni cu o impresie de calm si de seninatate pentru dormitor.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la un designer de interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept.

Din aceiași categorie

Back to top button