Ești arhitect sau inginer? – De ce produse Autodesk România ai nevoie?

Trebuie să recunoaștem că în final, tehnologia se dovedește a fi cu adevărat utilă atunci când vine vorba de un stil de lucru mai productiv și mai eficient. Atunci când ești inginer, arhitect sau lucrezi în industria de entertainment, faptul de a folosi un software sau mai multe potrivite pentru domeniul tău, te va ajuta să muncești mai bine și mai rapid. Suita de aplicații Autodesk România îți pune la dispoziție cele mai bune software-uri pentru ca drumul tău spre succes să fie sigur. Iată mai jos care sunt cele trei produse Autodesk România de care ai nevoie.

Alege un produs Autodesk România pentru proiectare

Software-urile autodesk sunt atât de cunoscute și de apreciate, încât angajații companiilor de proiectare – indiferent dacă vorbim despre proiectarea mecanică, electrică sau în construcții – le pretind angajaților să cunoască aceste programe, și eventual să aibă un certificat care să dovedească faptul că aceștia cunosc bine modul de operare în aceste software-uri de proiectare.

Cel mai popular software de proiectare în acest moment este AutoCad. Acesta oferă un pachet complet pentru realizarea schițelor 2D sau 3D din domenii industriale precum: mecanică, electricitate, arhitectură. Având un pachet de mii de simboluri și posibilitatea de a executa layere sau adnotări pe baza unor comenzi standardizate, programul AutoCad fluidizează și eficientizează munca. Dacă ești un arhitect și vrei să folosești programul AutoCad în România, doar pentru domeniul tău, acesta conține peste 8000 de stiluri de arhitectură inteligente, precum și obiecte și posibilitatea de a automatiza anumite elemente, precum planul de tranșeu sau elevațiile.

 3ds Max

Programul 3ds Max – cel mai bun software de modelare și randare

Dintre softurile potrivite pentru vizualizare vândute sub formă de licență de catre Man and Machine, 3ds Max este printre cele mai apreciate, atât de creatorii de universuri virtuale pentru jocuri sau producții de animație, cât și de arhitecți. Opțiunile pe care le pune la dispoziție, pot fi folosite cu ușurință de arhitecți pentru a transpune planurile lor într-o machetă virtuală 3D și animată. Fiind folosit în industria jocurilor și a producțiilor de divertisment, programul 3ds Max este ideal pentru crearea universurilor imaginare spectaculoase, precum și a personajelor sau figurilor umane sau animale impresionante.

De ce ai vrea să folosești un astfel de program dacă ești arhitect? Programul Autodesk 3ds Max 3D este cea mai rapidă și mai completă metodă de a te ajuta să îți transpui ideea și proiectul în ceva cât mai aproape de palpabil. Presupunând că ai făcut planul arhitectural pentru o clădire, vei putea folosi mai apoi programul pentru a realiza o machetă virtuală a clădirii, adăugând peisaj și elemente animate, precum oameni în mișcare și mașini, în jurul acesteia. Creația ta va fi mult mai ușor de vizualizat, mult mai atractivă, și mult mai probabil să se transforme în realitate.

Un program Autodesk România pentru management

Atunci când lucrezi cu o echipă indiferent de natura proiectului pe care îl executați, este imposibil să nu apară erori sau să nu fie nevoie de conferințe pentru asigurarea unui mod de lucru uniform și eficient. Dacă ai de lucrat cu o echipă mai mare, și ești mai mult în deplasare, un software pentru management se poate dovedi deosebit de practic. Un pachet BIM România potrivit în acest sens este BIM 360.

Acesta facilitează comunicarea și rezolvarea cât mai rapidă a erorilor care pot apărea pe parcursul desfășurării unui proiect. Legătura dintre membrii echipei și părțile interesate este realizată printr-un cloud. Astfel, toți membrii echipei vor putea accesa un spațiu comun pentru a verifica lucrările, pentru a se consulta sau pentru a urmări progresul unei anumite părți din echipă. De exemplu, colaborarea dintre arhitect și inginer în cadrul unui proiect de construcție se face mult mai ușor și mai rapid deoarece ambele părți au acces la toate datele de care au nevoie, acestea fiind stocate și accesibile din program. Accesul la aceste informații se poate face din orice loc și în orice moment.

Progresul tehnologic a ajuns la nivelul la care poate să faciliteze radical munca unei echipe de proiectare. Un software de proiectare, de vizualizare și de management furnizat de Autodesk România, poate să îți garanteze finalizarea mult mai rapidă a unui proiect, precum și executarea mult mai rapidă a ajustărilor precum și corectarea eventualelor erori.

Din aceiași categorie

Close
Close