Recomandari de utilizare pentru dezinfectanti profesionali in mediile cu activitate

Desi suntem abia in primele zile ale noului an, pandemia de coronavirus este inca un subiect de maxima actualitate. Alaturi de dezvoltarea unui vaccin, vestea aparitiei unei noi radacini virulente, care este mult mai contagioasa decat cea de anul trecut, ne pune, desigur, pe ganduri. Important este, in aceste momente, sa folosim toate mijloacele necesare pentru a ne proteja pe noi, dar si pe cei apropiati.

Prin urmare, folosirea unor dezinfectanti profesionali de calitate ar trebui sa reprezinte o prioritate, in special pentru cei care lucreaza in medii publice, cu un flux ridicat de persoane. In aceasta idee, www.dezinfectanti.ro, companie autohtona care produce si comercializeaza dezinfectanti profesionali, ne vine in sprijin cu o gama completa de produse dedicate respectarii normelor sanitare si de protectie.

Catalogul contine dezinfectanti 5K, cu eficienta testata si dovedita in laboratoare de specialitate din tara si din strainatate. Acestia au un puternic efect bactericid, fungicid si virucid, cu un timp de actiune scazut. Atat compozitia, cat si modul de folosire al acestora difera, existand dezinfectanti profesionali 5K pentru maini, dar si pentru suprafete.

De asemenea, dezinfectantii 5K pot fi achizitionati intr-o gama larga de variante, de la spray-uri portabile, pana la dezinfectanti stationari, de tip bag in box, cu robinet incorporat. De asemenea, exista si varianta achizitionarii de rezerve, atat sub forma de gel, cat si lichid, in canistre de 5l.

Iata, in continuare, care sunt recomandarile de utilizare a acestor produse de dezinfectare, in functie de specificul activitatii:

Pentru scoli si institutii publice

Accesul in interiorul cladirilor se realizeaza doar dupa dezinfectia tegumentelor, verificarea temperaturii (care nu trebuie sa depaseasca 37,3°C) si sub rezerva absentei simptomelor virozelor respiratorii. De asemenea, inaintea inceperii activitatilor se va realiza dezinfectia spatiilor si suprafetelor cu substante biocide, precum dezinfectantii profesionali 5K.

Pentru cabinete, spitale si clinici

Atentia acordata igienizarii complete este deosebit de importanta in aceste medii, existand un numar de recomandari de care este necesar sa se tina cont. Acestea includ atat echiparea personalului cu echipamente de protectie, precum masti, manusi, halate, cat si respectarea normelor sanitare in privinta suprafetelor si a instrumentarului.

Pentru spatii comerciale si cladiri de birouri

Se recomanda dezinfectia suprafetelor la inceperea activitatii, iar apoi o data la 4 ore. Este astfel necesara dezvoltarea unui plan de actiune adaptat situatiei, care sa fie pus in practica cu strictete atat de catre personal, cat si de catre cei care tranziteaza aceste spatii.

Astfel, igienizarea si dezinfectia suprafetelor din camerele si spatiile comune se va face mai frecvent decat de obicei, cu solutii cu efect biocid, avizate de catre autoritatile competente.

Mai mult, atat la intrarea in aceste spatii, cat si in zonele de acces comun, se recomanda instalarea unor dispensere care contin dezinfectanti profesionali pentru maini. De asemenea, este indicata si prezenta unei truse speciale in receptii, cancelarii sau cabinete, care sa contina urmatoarele produse:

  • Dezinfectanti /servetele cu efect antibacterian pentru curatarea suprafetelor;
  • Masti pentru fata/ochi (separate sau combinate, scut facial, ochelari de protectie);
  • Manusi (de unica folosinta);
  • Sort de protectie (de unica folosinta);
  • Halat medical lung, cu maneci lungi (in cadrul clinicilor si cabinetelor);
  • Sac de unica folosinta pentru deseuri care pot reprezenta un pericol biologic.
Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close