Ce este tiparul digital?

Este posibil să fi auzit termenul de tipar digital în timp ce căutaţi o tipografie pentru imprimare. Mulți oameni, totuși, nu sunt siguri ce înseamnă tiparul digital.

Imprimarea digitală oferă numeroase beneficii pe care pur și simplu nu le puteți obține cu tipărirea offset. Beneficiile tipăririi digitale includ: timpi mai rapizi de reacție, capacitatea imprimării unor tiraje mai mici, imprimarea de înaltă calitate si un cost redus pe unitate.

Imprimarea digitală este una dintre cele mai comune și eficiente metode de a pune culoare pe hârtie sau pe alt material. Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru este cunoscut cel mai frecvent ca tipar digital. Cu toate acestea, procesul este mult mai complex şi există mai multe dispozitive diferite care intră în categoria de tipar digital. Un avantaj suplimentar pentru imprimarea digitală este faptul că designul poate fi modificat de-a lungul imprimării.

Care sunt diferitele tipuri de tipar digital?

Inkjet

Imprimanta cu jet de cerneală este o mașină fiabilă și populară care este proiectată să copieze o imagine dintr-un dispozitiv digital și să o reproducă pe hârtie sau plastic. Aceasta lucrează într-un mod foarte complicat, aruncând în mod esențial sute de “gloanțe” de cerneală pe hârtie pentru a crea imaginea dorită. Este ideal pentru imprimarea de imagini și texte colorate în culori vii.

Laser

Imprimanta laser este o mașină electrostatică care utilizează un laser pentru a reproduce o imagine dintr-un dispozitiv digital. În timpul procesului, laserul se mișcă înainte și înapoi. Aceasta generează electricitate statică, care eliberează toner pe pagină și imprimă imaginea dorită.

Presa digitală

O presă digitală este în esență o versiune digitalizată a presei tradiționale. Calitatea acesteia este excepțională pentru scopurile comerciale.

Maşina de tipar hibrid – model unic pe piaţa de tipar digital din România

Tiparul hibrid este un echipament net superior printerelor digitale. Acesta ofera un nivel de calitate maxim posibil în prezent datorită sistemelor mecanice de alimentare vacumatică specifice tiparului offset impreuna cu sistemele de aliniere automată şi auto ajustare a colilor.

Pentru a înțelege cum imprimarea hibridă întărește industria de tipar digital, să aruncăm o privire asupra modului în care tehnologia este diferită de abordarea tradițională a imprimării.

Caracteristici avansate – maşina de tipar hybrid combină o suită de caracteristici avansate care permit tipografiilor să-și personalizeze propriile lucrări de tipărire. Acestea includ:

  • Interfață avansată de operare cu ecran tactil.
  • Operație de la distanță cu setări de imprimare care pot fi programate în avans și activate cu atingerea unui buton.
  • Abilitatea de a alege lățimile.
  • Sistem încorporat de uscare.
  • Echipamente de imprimare și vopsire.
  • Preţ competitiv.
  • Posibilitatea de a printa pe hârtii şi cartoane speciale.

Maşina de tipar digital are montat inline un echipament de finisare, creând astfel o linie de producţie complet automatizată, într-o singură trecere realizându-se tiparul fata/verso şi finisarea exactă a produselor. Se pot realiza automat şi cu maximă precizie biguri (fără crăpaturi ale cartonului sau a fontei pline) de exemplu pentru pliante trifold sau meniuri multifold, perforuri multiple pe ambele axe pentru bilete sau alte produse, rotunjiri la format, etc. Se obţine astfel un timp de producţie foarte bun, finisări exacte şi de o calitate greu de egalat.

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close