Despre motoarele electrice cu frână în curent alternativ

Peste 2 ani vom sărbători 200 de ani de la momentul în care Faraday a descoperit primul motor electric. Da, primul motor electric a fost descoperit, nu inventat, în 1821 și de atunci, industria a primit un „ajutor” incredibil. Motoarele electrice sunt folosite astăzi în foarte multe aparate și echipamente industriale, dar au reușit „să-și facă loc” și în sectorul rezidențial, acolo unde a fost nevoie de forță. 

Din 1821 până în prezent, motoarele electrice au suferit „mutații” astfel încât să poată fi adaptate oricărui mediu de lucru, astfel încât să se obțină un randament cât mai mare cu un consum de energie și o uzură cât mai mici. Dacă ar fi să analizăm una dintre cele mai interesante „mutații” ale motoarelor electrice, găsesc fascinante aceste motoare electrice cu frână în curent alternativ, MCM, seria BA. 

Motoarele electrice cu frână – principiu de funcționare 

Până nu demult, industria s-a ondulat în funcție de tehnologia existentă, a evoluat în funcție de limitele tehnologice am putea spune. Ei bine, în urmă cu ceva timp a apărut nevoia unui motor electric capabil să facă față cerințelor industriale dar care să poată fi oprit foarte rapid, instant. Astfel, au apărut motoarele electrice cu frână care se opresc brusc în momentul în care nu mai simt tensiune de alimentare. 

În momentul în care se frânează motorul, alimentarea cu energie electrică este întreruptă, ancora împinsă de arcuri apasă pe disc și creează între suprafețe un cuplu frânant. Dacă frâna rotorului nu este alimentată, motorul este frânat. Atunci când electromagnetul este alimentat, ancora mobilă devine atrasă și anulează forța arcurilor. Aceasta dă posibilitate de rotație discului frânei și rotorul este liber. 

Motoarele electrice cu frână – avantaje principale 

Motoarele electrice cu frână în curent alternativ MCM, seria BA, au trei avantaje principale, toate legate de funcționalitate. În primul rând, așa cum este normal, ele permit obținerea unui timp de frânare destul de scurt, precis. În al doilea rând, se obține frânarea imediată a echipamentului industrial pe care-l antrenează și nu în ultimul rând, frâna permite menținerea motorului electric oprit într-o poziție blocată. 

Deblocarea motoarelor electrice cu frână se face prin intermediul electromagneților. Discutăm despre o tehnologie foarte avansată care permite o temperatură ambientală de funcționare cuprinsă între – 200 și +400 grade Celsius. Bobina fiind din clasa F funcționează până la o temperatură de 1550 grade Celsius. Există și posibilitatea deblocării manuale, la cerere, producătorul poate atașa un levier de deblocare. 

Acestea sunt momentan principalele avantaje ale motoarelor electrice cu frână în curent alternativ, dar cine știe ce ne rezervă viitorul? Cine știe ce fel de echipamente vom vedea în acest sector peste alți 200 de ani? Cine știe ce fel de „mutații” vor mai suferi aceste motoare electrice de-a lungul timpului? Rămâne să trăim și să le vedem în acțiune doar, eventual să ne bucurăm de funcționalitatea lor îmbunătățită de la an la an, de la ciclu tehnologic la ciclu tehnologic. Poate peste 200 de ani nici nu va mai exista nevoia de motoare electrice, la cât de rapid avansează tehnologia, la cât de rapid evoluăm. 

Comentarii

Din aceiași categorie

Close
Close