Avantajele și dezavantajele șemineelor pe gaz

Șemineu pe gaz pentru case și apartamente

Fără îndoială, un șemineu (indiferent de care) va crea o atmosfera plăcută și intimă în încăpere. Va fi locul perfect unde să petreceți timp alături de familie, la o poveste, în zilele reci de iarnă.

Îți dorești să schimbi aspectul livingului? Află că șemineul este un element cu dublu rol, decorativ și de încălzire. Nu degeaba șemineele sunt tot mai apreciate și cumpărate în România.

Datorită tehnologiei care evoluează în fiecare an, acum există șemineu pe gaz metan și natural pt case și apartamente la prețuri excelente.

Dacă ai în plan instalarea unui șemineu pe gaz dar nu știi care sunt avantajele și dezavantajele, sper ca acest articol să te ajute.

Șemineu pe gaz – avantaje

Șemineu pe gaz -dezavantaje

Principalul avantaj este că șemineele pe gaz pot fi montate aproape în orice spațiu, până și la bloc. Au trecut zilele în care te puteai bucura de prezența unui șemineu doar dacă stăteai la casă.

Fiind pe gaz nu necesită instalarea unui coș de fum tradițional. Este nevoie doar de o evacuare concentrică precum centralele de apartament.

Scapi de griji! Șemineele pe gaz sunt cea mai comodă și eficientă metodă prin care îți poți încălzi apartamentul. Achiziționarea și depozitarea lemnelor nu va fi o problemă pentru tine.

Un alt avantaj ar fi faptul că nu face mizerie și nu necesită o îngrijire specială. Montarea lui este relativ simplă dacă apelezi la specialiștii care au cunoștințe în domeniu.

O recomandare ar fi firma specializată Șemineul Casei care are personal calificat dedicat montajului și întreținerii de șeminee, indiferent dacă sunt pe gaz, lemne sau șeminee electrice încorporabile deosebite pe colț și de perete în București.

Revenind la șemineul pe gaz, mai vreau să mă spun că poate avea mai multe forme și dimensiuni, este foarte ușor de personalizat. Acesta poate fi amplasat într-un colț al camerei, pe mijlocul unui perete sau chiar între pereții unor camere pentru a profita de avantajele oferite ambele încăperi.

De asemenea, folosirea lui este una comodă, dar și practică. Cu ajutorul telecomenzii poți aprinde șemineul și poți regla intesitatea focului. În cazul în care volumul de aer din interiorul focarului nu poate susține arderea, sistemul de protecție prin ionizare va acționa ca un catalizator și va asigura combustia optimă a gazului.

Când vine vorba de consum și cheltuieli de întreținere, foarte multă lume își îndreaptă atenția către șeminee rustice din piatră, cărămidă sau pe colț la prețuri bune. Ei bine, trebuie să știi că datorită tehnologiei prin care au fost create acum există șeminee pe gaz care au un consum redus.

Șemineu pe gaz – dezavantaje

Principalul dezavantaj ar fi faptul că nu se aude trosnitul lemnului cum arde, cum este în cazul unor șeminee pe lemne tip centrală sau normale la prețuri excelente. De asemenea, încăperea nu va fi învăluită în parfumul minunat a lemnului ars.Să zicem că poți rezolva această problemă cu ajutorul unei lumânări parfumate.

semineu pe lemne la pret bun

Un alt dezavantaj ar fi că nu funcționează dacă este pană de curent. Pe lângă asta, achiziționarea unui șemineu pe gaz este destul de costisitoare, dar dacă stai să te gândești merită investiția făcută.

Optimizare SEO pentru site-ul Semineulcasei.ro asigurată de Outcave solutions.

Din aceiași categorie

Back to top button