Preparate naturiste pentru o bună întreținere a unghiilor!

În industria produselor cosmetice și a produselor de înfrumusețare, uleiul de argan are deja un renume. Este foarte îndrăgit de către doamne pentru îngrijirea unghiilor, pentru îngrijirea pielii și pentru păr. Efectele lui benefice pentru multe probleme de sănătate au determinat din ce în ce mai multe persoane să folosească acest ulei minunat în mod periodic, cu încredere.

Ce este de fapt uleiul de argan?

Acest ulei benefic pentru organismul uman este extras din nucile arborilor de argan din Maroc. Poate fi folosit pe toată suprafața corpului: hidratează pielea foarte bine, tratează părul deteriorat și redă sănătatea unghiilor. Pentru că el conține de 5 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline este foarte utilizat în industria produselor cosmetice în ultimii ani.

De asemenea, uleiul de argan conține 80% acizi grași esențiali care ajută la reducerea inflamației. Conține scualan cu puternice efecte emoliente. Fitosterolii reprezintă un component de bază care ajută la protejarea nivelului de colagen din piele. În compoziția acestui ulei “minune” mai există și compuși fenolici care combat radicalii liberi într-un mod foarte eficient.

Efectele benefice ale uleiului de argan asupra unghiilor

Astăzi, foarte multe saloane de top de manichiură apelează la uleiul de argan pentru a obține efecte vizibile în mod rapid. Se pare că este soluția perfectă pentru unghiile cu probleme și pentru cuticule afectate de probleme.

Marea majoritate a produselor moderne pentru manichiura (gel, acril, oja semipermanentă, etc.) afectează starea de sănătate a unghiilor naturale datorită faptului că în compoziția lor sunt prezente foarte multe substanțe chimice. Pentru ca gelul sau acrilul să adere bine la suprafața unghiei, această trebuie să fie foarte bine pilită. În felul acesta, în timp unghiile devin mai subțiri, mai moi și mai fragile.

Unghiile afectate în acest fel chiar se refac cu ajutorul uleiului de argan. Recomandarea noastră este să vă masați unghiile cu câteva picături de argan de fiecare dată când va faceți manichiura. Multe persoane se plâng de descuamarea unghiilor. Fenomenul de descuamare apare datorită deshidratării unghiilor, de fapt. Deshidratarea întotdeauna afectează unghiile în profunzime, de fapt.

Exfolierea poate fi evitată prin aplicarea în mod repetat de ulei de argan pe unghii. Nu durează mult, este foarte simplu! Vă recomandăm ca acest lucru să îl faceți după ce ați ținut mâinile în apă. Uleiul are capacitatea de a bloca apa chiar în interiorul unghiilor și în felul acesta le și hidratează.

Hidratarea cuticulelor

Datorită acetonei, acrilului sau altor substanțe chimice cu toxicitate mare asupra cuticulelor, acestea se pot întări și pot crăpa. Acest lucru, in timp, poate să genereze boli ale unghiilor. În ultimul timp, specialiștii recomandă ca acestea să fie bine înmuiate cu ulei de argan și nu mai recomandă sub nici un fel de formă tăierea lor. Bine hidratate în apă și apoi masate timp de 5-10 minute cu ulei de argan, pot fi apoi împinse cu un dispozitiv de lemn. Vor arăta foarte bine și manichiura va fi perfectă în felul acesta!

Din aceiași categorie

Close
Close