Premiera home & deco: cautarea folosind imagini pe www.biano.ro

BIANO, motorul de cautare online home & deco lansat in Romania de grupul ceh MITON, specializat in platforme e-commerce, acum 2 ani, le ofera romanilor in premiera posibilitatea sa caute un produs de mobilier sau decoratiuni interioare printr-o functionalitate noua si originala: cautarea folosind fotografii, activa atat in versiunea desktop, cat si in versiunea mobile pe www.biano.ro.


Nu doar romanii beneficiaza de aceasta functionalitate, cautarea folosind fotografii fiind disponibila pe toate pietele unde opereaza BIANO: Romania, Cehia, Slovacia, Brazilia, Olanda.

Premisa de la care au pornit dezvoltatorii este aceea ca, atunci cand unui client ii place un produs de mobilier/decoratiuni interioare gasit pe retelele de socializare sau in momentele sale de relaxare, nu poate afla cu usurinta de unde poate sa cumpere acel produs, decat prin cautari intensive. Insa, cu ajutorul cautarii folosind fotografii, acesta poate face cu usurinta o fotografie sau o captura de ecran si o poate incarca in interfata www.biano.ro. Rezultatul? O lista de produse identice sau similare, astfel incat clientii sa le poata cumpara cu usurinta dintr-un e-shop.

Recunoasterea produsului este posibila datorita unui sistem de inteligenta artificiala, dezvoltat in-house de echipa BIANO. CEO-ul BIANO Michael Zelinka explica: „Sistemul nostru analizeaza fiecare imagine incarcata prin tool-ul de cautare folosind imagini si este capabil sa potriveasca aceasta imagine cu produse reale din catalogul BIANO. Este similar, sa spunem, unei retele neuronale, cautarea se face aproape simultan prin milioane de fotografii”.

Pentru magazinele partenere, care isi listeaza oferta pe www.biano.ro, cautarea folosind fotografii reprezinta o alta oportunitate pentru utilizatori de a descoperi produsele e-shop-urilor lor si de a deveni clienti fideli.

Conditia esentiala este aceea ca e-shop-urile sa trimita cat mai multe produse cu poze la rezolutie maxima, prin feed-ul de produse cu care isi listeaza oferta pe BIANO. Produsele devin apoi parte a cautarii folosind fotografii in mod automat, atunci cand un e-shop se promoveaza pe BIANO.

Dupa lansarea cautarii folosind fotografii, in Romania, tranzactiile prin acest tool pentru magazinele partenere au fost generate in decurs de doar cateva ore. „Ne bucuram ca am anticipat un aspect important, respectiv faptul ca in acest an multe dintre noile caracteristici e-commerce se vor roti in jurul inteligentei artificiale”, adauga CEO-ul BIANO Michael Zelinka

BIANO mizeaza pe acest nou instrument pentru a-si depasi targeturile anuntate la inceputul anului 2020, printre care o crestere de 100% a afacerilor, comparativ cu 2019. Conform declaratiilor reprezentantilor companiei, cresterea de inregistrare a noilor parteneri este de +25% per trimestru, intrucat magazinele home & deco iau comertul online mult mai in serios, din cauza pandemiei coronavirus, alaturi de alte atuuri, precum personalizare, varietatea si chiar exclusivitatea ofertelor.

In plus, reprezentantii BIANO apreciaza ca si publicul larg va apela din ce in ce mai des la cumparaturi online de mobilier si decor pentru casa, birou si gradina, e-commerce-ul devenind astfel o varianta fireasca si de incredere in viata noastra, cata vreme retailerii le vor pune la dispozitie clientilor instrumente prin care sa le usureze acestora achizitia online.

Despre BIANO

Motorul de cautare online de mobila si accesorii www.biano.ro reuneste in acest moment ofertele a 75 de magazine home & deco care ofera si posibilitatea de plasare online a comenzilor, printre care Somproduct, Homelux, SensoDays, Bonami, Home Philosophy, E4home.

Lansat pentru prima oara in Cehia, in 2015, BIANO s-a extins in patru alte tari pe parcursul a cinci ani, respectiv Romania, Slovacia, Olanda si Brazilia. In 2019, BIANO a generat venituri pentru cei peste 1.200 de parteneri locali si internationali de peste 50 de milioane de euro, avand peste 4 milioane de produse home & deco listate.

BIANO furnizeaza trafic calificat magazinelor partenere si utilizeaza tool-uri interne de inteligenta artificiala si machine learning, in acest fel vizitatorii mergand direct in magazinul online home & deco selectat, cu intentia de a cumpara. Prin inregistrarea pe www.biano.ro, partenerii beneficiaza de un volum de trafic mai mare, vanzari mai multe si brand awareness sporit.

Din aceiași categorie

Back to top button