5 trucuri care fac locuința mai spațioasă

În zilele noastre cererea de pe piața imobiliara face din fiecare metru pătrat un adevărat lux. Spațiul a devenit marea problemă a celor care locuiesc în apartamente mici sau garsoniere. De câte ori nu ne-am simțit precum un uriaș în țara piticilor, încercând să ne bucurăm de viață într-un spațiu de mici dimensiuni.

Primul pas în alegerea unui apartament sau a unei case este să stabilești numărul de metri pătrați necesari pentru tine și membrii familiei care vor sta in acea locuință. Studiind anunțurile imobiliare poți alege o locuință care să aibă suprafață dorita și să se încadreze în bugetul de care dispui.

Dupa ce ai analizat oferta de apartamente sau case si ai cumpărat locuinta dorita, metrii pătrați nu mai pot fi înmulțiți dar există câteva trucuri utile care îți pot oferi spațiul de care ai atât de multă nevoie. Cu puțină răbdare și un strop de imaginație, orice încăpere se poate transforma.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când amenajezi un apartament de mici dimensiuni:

1. Culoarea dictează starea
Deși pare banal o simplă culoare poate face diferența în casa ta. Optează pentru nuanțe deschise atât pentru pereți cât și pentru mobilier sau draperii. Culoriile deschise dau o senzație de calm și oferă încăperii un aspect aerisit, amplificând spațiul vizual. Centrul de interes devine tavanul, care poate să atragă atenția prin tapete creative sau chiar nuanțe mai puternice, creând impresia unor pereți înalți.

2. Simplitatea, mereu în tendințe
În general, noi oamenii iubim să strângem cât mai multe lucruri. Nu degeaba fiecare român are acasă o plasă cu alte plase. Secretul unei amenajări spațioase și de bun gust constă în stilul minimalist, bazat pe principiul simplității. Important este să renunți la absolut orice obiect sau piesă de mobilier care nu are o utilitate clară. Piesele de mobilier, care combină spațiile de depozitare cu compartimente ascunse, sunt ideale pentru amenajăriile în spații de mici dimensiuni.

3. Secretul perdelelor
Probabil te întrebi ce secrete poate să ascundă o simplă perdea. Ei bine, atunci când începi să amenajezi este important să amplasezi galeria perdelei cât mai aproape de tavan. Apoi, evidențierea priveliștii oferite de geam, este un alt truc util pentru mărirea spațiului. Alege întodeauna perdele transparente și draperii în nuanțe deschise.

4. Mobilierul amplasat inteligent
Majoritatea oamenilor exploatează spațiul pe orizontală. Astfel, comodele, dulapurile și alte piese de mobilier sunt amplasate pe podea. Te-ai gândit vreodată să exploatezi pereții? Astfel, amplasarea unor corpuri de mobilier pe verticală, vor salva spațiul de care ai nevoie. De asemenea, piesele de mobilier cu picioare sunt o alegere inteligentă întrucât circulația aerului face orice spațiu să pară mai mare. Unde mai pui că întreaga încăpere se va bucura de un aspect chic și plăcut?

5. Dezordinea este sufocantă
Probabil pare un clișeu povestea cu importanța ordinii în casă. Cu toate acestea, atunci când vorbim de spații mici, teancurile de hârtii, hainele aruncate sau lucrurile împrăștiate peste tot, vor face încăperea și mai mică decât este. De aceea, este important să păstrezi toate lucrurile în spații de depozitare dedicate.
6. Lumina poate face minuni
Secretul unei atmosfere aerisite este lumina. De aceea, se recomandă combinarea unui corp principal de iluminat cu alte surse de lumină precum veioze sau lămpădare. Totodată, piesele de mobilier cu texturi care reflectă lumina sau chiar oglinzile decorative pot face minuni în casa ta!

Casa de vis nu trebuie să aibă dimensiuni de palat. Pentru a transforma locuința în cel mai frumos ”acasă” este nevoie să ții cont de aceste sfaturi simple atunci când începi să amenajezi fiecare încăpere.

Dacă încă nu ai o locuință pe care sa o amenajezi dar ești în cautarea ei, iți recomand sa apelezi la imobiliare-romania.ro

Comentarii

Din aceiași categorie

Cristian Mateica
Close
Close